Hoe jij jouw nieuwe website op Google kunt rangschikken: 22 tips die je moet weten!

Zoekmachineoptimalisatie is een opeenstapeling van strategieën en technieken die worden gebruikt om het aantal bezoekers van een website te verhogen door het verkrijgen van een hoge ranking in de zoekresultaten. Een belangrijk kenmerk van SEO is het begrijpelijk maken van jouw website voor zowel gebruikers als zoekmachinerobots.

SEO helpt de zoekmachines te achterhalen waar een bepaalde pagina over gaat en hoe het nuttig kan zijn voor gebruikers. In de huidige hoge concurrentiestrijd is het noodzakelijk om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te staan, en dat gaat gepaard met een efficiënte SEO-strategie. Velen weten echter niet zeker hoe ze een nieuwe website op Google moeten rangschikken.

ON-Page SEO

On-page SEO is de praktijk van het optimaliseren van individuele pagina’s om een hogere ranking te verkrijgen en meer relevant organisch verkeer te verdienen. De eerste tips zullen gaan over On-page SEO:

1. Start title-tags met jouw doelzoekwoord

Jouw bedrijf/product staat mogelijk direct op de Google-zoekresultatenpagina met het juiste zoekwoord, waardoor er een enorme hoeveelheid verkeer naar jouw website wordt gekanaliseerd. Integendeel, een verkeerd geadviseerd of ongeschikt trefwoord kan de kans van jouw site op bekendheid groter maken dan ooit.

De titel van het artikel bepaalt de inhoud, en als zodanig heeft een trefwoordrijke titel meer gewicht bij Google. In het algemeen geldt dat hoe dichter het trefwoord bij het begin van de title-tag staat, hoe meer gewicht het heeft bij zoekmachines. Je kunt dit in actie zien door op zoek te gaan naar het competitieve zoekwoord in Google.

Zoals je kunt zien, plaatsen de meeste pagina’s die rangschikken voor concurrerende trefwoorden deze strategisch aan het begin van hun title-tags. Hoewel dit niet verplicht is, is het verstandig om dit te doen, omdat het jouw website relevanter maakt voor wat mensen zoeken.

2. Zet keyword in de eerste 100 woorden

De ideale plaats om te beginnen met het plaatsen van trefwoorden in een artikel is binnen de eerste 100 woorden. Er zijn veel mensen die dit als vanzelfsprekend doen, maar een groot aantal bloggers geeft de voorkeur aan een lange intro voordat ze de moeite nemen om een trefwoord in te voeren. Dit is af te raden vanwege de voor de hand liggende redenen dat Google het niet erg relevant zou vinden in de zoekresultaten.

Hier is een voorbeeld van seohandleiding:

Een trefwoord “SEMrush” werd gebruikt aan het begin van het artikel. Het plaatsen van een keyword aan het begin van het artikel zorgt ervoor dat Google het onderwerp en de relevantie van het artikel beter begrijpt.

3. Gebruik outbound links

Outbound links zijn de primaire bron om meer aandacht aan jouw website te besteden. Er zijn veel mensen die de fout maken om geen links naar andere websites/artikelen op te nemen.

Outbound links laten Google zien dat het artikel zowel geldig als informatief is en beide zijn van vitaal belang voor de ranking. Zorg er daarom voor dat jij, als je dit niet doet, uitgaande links toevoegt aan elk van jouw artikelen. Zorg ervoor dat de links relevant genoeg zijn voor jouw inhoud en uit authentieke en hoogwaardige bronnen komen.

4. Schrijf voor elke pagina een uitnodigende metabeschrijving

Metabeschrijvingen zijn een van de belangrijkste en meest zichtbare elementen – naast jouw titeltag en URL – die mensen overtuigen om door te klikken.

Als je verkeer op jouw laatste artikel en efficiënt op jouw website wilt hebben, zorg er dan voor dat de metabeschrijvingen aantrekkelijk en informatief zijn. Ze moeten de nieuwsgierigheid van de kijker wekken binnen de limiet van 150 woorden.

Vergeet niet dat ook jij op een bepaald resultaat klikt na het lezen van de metabeschrijving. Dezelfde mentaliteit strekt zich uit tot jouw publiek. Besteed aandacht aan de metabeschrijvingen, en je zult natuurlijk het resultaat zien.

5. Zet jouw doelzoekwoord in de URL

Aangezien keywords in wezen de ruggengraat vormen van on-page SEO, moet je er veel aandacht aan besteden. Er is geen reden om ze niet in jouw URL’s op te nemen. De opname heeft zijn voordelen. Wanneer je het doelgerichte trefwoord in de URL opneemt, zorg je ervoor dat Google een andere reden en manier heeft om jouw artikel als relevanter te beschouwen voor een bepaalde zin.

6. Voeg sleutelwoorden toe aan jouw post op strategische manier

Strategische trefwoordplaatsing is cruciaal voor het succes van een post en het netto verkeer op een website. Omdat zoekmachines steeds verfijnder worden, is het niet voldoende om artikelen willekeurig te vullen met trefwoorden en te hopen op relevantie in de zoekresultaten.

Strategische plaatsing van deze trefwoorden is nu van het grootste belang voor uw SEO succes.

Let op: Forceer geen keywords. Voeg ze in waar ze zinvol zijn.

7. Post long content

Studies hebben aangetoond dat langere inhoud helpt om de ranking op Google te verbeteren. Een doelstelling van ongeveer 2000 woorden zou in elk artikel moeten worden vastgelegd, met een minimum van 1000 woorden. Dit zou onvermijdelijk resulteren in long-tail verkeer, wat de exposure van jouw site zou verhogen.

Langere inhoud helpt niet alleen om meer trefwoorden toe te voegen, maar er ligt ook een natuurlijke nadruk op informatie. De authenticiteit van een bericht neemt toe met langere tekst, wat betekent dat Google het zou herkennen als iets dat relevanter is dan een kortere en beknopte tekst. Omdat zoekpatronen tegenwoordig synoniem zijn met lange staart-keywords, vergroot een langere tekst ook de kans dat jouw artikel/website hoger scoort dan andere.

De authenticiteit van een bericht neemt toe met een langere tekst, wat betekent dat Google het zou herkennen als iets dat relevanter is dan een kortere en beknopte tekst. Omdat zoekpatronen tegenwoordig synoniem zijn met long tail keywords, vergroot een langere tekst ook de kans dat jouw artikel/website hoger staat dan andere.

Bij het schrijven van een artikel waarmee je de aandacht van mensen wilt trekken, moet je goed nadenken voordat je het eerste woord schrijft. Zorg ervoor dat alle relevante informatie beschikbaar is voordat je begint. Goed onderzoek resulteert in flair, wat resulteert in lang en uitgebreid schrijven.

Bovendien moet de grammatica onberispelijk zijn. Artikelen vol met fouten wijzen op onbekwaamheid en onzorgvuldigheid.
Het perfecte stuk is zowel uitgebreid als grammaticaal nauwkeurig.

8. Profiteer van interne koppeling

Intern linken is essentieel om de bounce rate van een website te verlagen en te optimaliseren, omdat het linken naar de verschillende pagina’s van een domein samengaat. Wanneer link juice wordt verspreid, blijven de gebruikers/kijkers langer op de website en neemt ook het websiteverkeer toe. Het verbetert de navigatie-ervaring voor de gebruiker.

En niet te vergeten dat het ook zal bijdragen aan het verlagen van de bounce rate van jouw website.

De bounce rate wordt gemeten aan de hand van het aantal gebruikers dat slechts één pagina bezoekt en vervolgens de toegangspagina verlaat. Eenvoudige en toegankelijke interne linking zal dit natuurlijk verminderen omdat gebruikers naar andere relevante artikelen worden doorverwezen.

Ook zijn Google-bots ontworpen om gedragspatronen van gebruikers na te bootsen en jouw website te evalueren. Een slim en efficiënt netwerk van links op de pagina’s helpt crawlers om regio’s te vinden die niet vaak door de gebruikers worden bezocht, waardoor jouw site een betere ranking krijgt.

Wikipedia is bedreven in het gebruik van interne links die duidelijk zichtbaar zijn wanneer je een van hun pagina’s bezoekt.

Ze voegen aan elk item interne links met sleutelwoorden toe.

Hier is een voorbeeld van Wikipedia:

9. Afbeelding optimalisatie

Zorg ervoor dat de foto’s op jouw website bestandsnamen hebben die het doel keyword bevatten. Ook moet jouw target keyword deel uitmaken van de Alt-tekst van jouw afbeelding. Dit zal de optimalisatie voor jouw artikel verbeteren en ook de zoekmachines een duidelijker beeld geven van de relevantie van jouw artikel/pagina. Afbeeldingen zijn een belangrijk onderdeel van elke website omdat ze pagina’s visueel aantrekkelijk en informatief maken. Het optimaliseren van jouw afbeeldingen moet natuurlijk jouw ranking een boost geven. Ook zal jouw beeld een hoge rang krijgen in Google beeldonderzoek.

10. Doel minder concurrerend – longtail sleutelwoorden

Longtail keywords zijn vragen die specifieker (en meestal langer) zijn dan de meer conventionele “head” keywords.

Long tail keywords krijgen minder zoekverkeer, maar zullen meestal een hogere conversiewaarde hebben, omdat ze zich richten op een meer specifiek product.

Long tail keywords zijn doelgerichter en minder concurrerend dan korte termijn keywords. Als je net bent begonnen met jouw SEO-campagne voor een gloednieuwe website, dan word je geadviseerd om je te concentreren op longtail keywords.

Moet je opgeven en stoppen?

Natuurlijk niet! Dit is waar de lange-termijn trefwoorden en de juiste pagina optimalisatie in het spel komen.
Doel long tail versies van het enkele woord sleutelwoord “SEO.”

Je kunt bijvoorbeeld “basis SEO-tips voor beginners” in jouw nieuwe SEO-campagne targeten. Dit long tail zoekwoord is minder concurrerend dan “SEO.”

Twee dingen om te onthouden zijn om het zoekwoord zo lang mogelijk te maken en om Google’s keyword planner te gebruiken om een relevant zoekwoord te vinden voor toekomstige referenties.

De vraag hoe de ranking van zoekmachines te verbeteren is heel gebruikelijk, maar velen van ons zien de betekenis van zoekwoorden over het hoofd als een belangrijke bijdrage aan het verkeer en de rangschikking.

11. Gebruik LSI-trefwoorden in jouw body

LSI trefwoorden zijn de synoniemen en variaties van jouw belangrijkste trefwoorden die in de vorm van een zin of een woord kunnen zijn. Latente semantische indexering (LSI) trefwoorden maken deel uit van het algoritme van Google om de zoekgewoonten van gebruikers te begrijpen en gebruikers de beste kwaliteit content te geven voor hun zoekopdrachten.

De vraag is: Hoe vindt jij die LSI-keywords?

Dat is heel eenvoudig.

Zeg dat jouw belangrijkste zoekwoord “op pagina SEO technieken” is. Ga naar Google en zoek naar jouw doelzoekwoord en scroll naar beneden naar het “Zoekopdrachten met betrekking tot…” gebied aan de onderkant van de pagina.

LSI Graph en Google Trends zijn tools die je ook voor dit doel kunt gebruiken.

12. Zorg dat jouw site zo snel mogelijk is

Een trage website is niet alleen slecht voor de eindgebruiker, maar ook voor de optimalisatie van de zoekmachine.

Zo kan een langzame website ervoor zorgen dat jouw site lager in de zoekmachineresultaten komt te staan. Dat vertaalt zich in minder paginabezoeken en minder advertentie-inkomsten of klantconversies voor jou. Er zijn een aantal manieren om een site te optimaliseren voor een betere snelheid.

Ten eerste moet jij jouw hosting plan upgraden en het plan, dat je had toen je begon toen je je website voor het eerst lanceerde, heroverwegen.
VPS hosting is waarschijnlijk de optie waar je voor wilt gaan. Het is ³”in de cloud³”, wat betekent dat het is verdeeld over meerdere computers, soms zelfs honderden. Het is goedkoper en flexibeler dan Dedicated Servers.

Inzicht in HTTP-verzoeken is een andere manier om de snelheid van de site te verhogen, omdat te veel verzoeken steevast een pagina vertragen.
Gebruik vervolgens Photoshop of Gimp om foto’s te optimaliseren die jij aan jouw webpagina wilt toevoegen, want hoe groter de afbeeldingen, hoe langzamer de snelheid van de site. Je kunt de resolutie wijzigen zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de foto’s, waardoor jouw site zowel interessant als vloeiend blijft.

Plug-in rommel vertraagt de prestaties van de site aanzienlijk door te veel extra bestanden te creëren, waardoor de laadtijd toeneemt.
Het is het beste om het gebruik van plugins waar mogelijk te vermijden, en hoewel het niet ideaal is om ze helemaal kwijt te raken, zijn er manieren om het totale aantal te verminderen.

Controleer regelmatig plugins en gebruik alternatieven zoals het toevoegen van links aan je voetteksten wanneer dat mogelijk is.
Naast het innemen van ruimte zijn verouderde WordPress-plugins vaak verantwoordelijk voor beveiligingslekken, omdat het een codepakket van een derde partij is.

Probeer dus plugins te minimaliseren, zowel voor de snelheid als voor de veiligheid.

Tot slot, pagina caching, waar webpagina’s gegevens opslaan, stelt bezoekers in staat om sneller toegang te krijgen tot die pagina, omdat de database niet elk bestand opnieuw hoeft op te halen.

13. Jouw website moet mobiel vriendelijk zijn

Mobiel-vriendelijke websites moeten op een gebruiksvriendelijke manier worden weergegeven op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Dit houdt in dat wanneer een gebruiker de site op zijn smartphone ophaalt, hij of zij niet hoeft te knijpen en in te zoomen om de inhoud te lezen en op links te klikken.

Dit maakt het gemakkelijk om te lezen en te gebruiken op een smartphone, waardoor er geen overtollige inspanning nodig is.

De aanbevolen Google setup is Fluid Responsive Design.

Het Fluid Responsive-ontwerp beschrijft een website die dynamisch wordt aangepast aan de breedte van het apparaat of de browser waarop hij wordt weergegeven. Het Responsive-ontwerp maakt gebruik van één enkele codebasis die op honderden apparaten werkt. Uiteraard staat meer mobiele gebruiksvriendelijkheid gelijk aan meer kijkers, wat betekent dat er meer verkeer op uw site is.

Gebruik de Mobile-Friendly Test-tool van Google om te zien of pagina’s op jouw site mobiel vriendelijk zijn of niet.

OFF-page SEO

Off-page SEO verwijst naar de technieken die verder gaan dan een website. Mensen associëren off-pagina SEO met linkbuilding, maar het is meer dan dat. De verschillende tips die hiermee samenhangen zijn:

14. Bouw alleen hoogwaardige backlinks

Linkbuilding is de belangrijkste – en meest uitdagende – SEO-strategie. De waarheid is dat, zonder een hoge kwaliteit backlinks, jouw website niet zal rangschikken voor competitieve en hoge traffic trefwoorden. De websites met de meest waardevolle en relevante backlinks zullen uiteindelijk boven de rest uitkomen.

15. Gebroken linkbuilding

Broken linkbuilding tactiek gaat over het identificeren van gebroken links op websites van jouw zakelijke niche. Het belangrijkste doel is om de gebroken link te vervangen door een actieve link die naar jouw inhoud wijst.

Deze techniek creëert een belangrijke kans voor SEO linkbuilding omdat niemand gebroken links op zijn of haar website wil hebben.

Als je een gebroken link vindt op actueel gerelateerde websites, kun je direct contact opnemen met de website-eigenaar en hem hierover informeren. Aangezien je hem een plezier doet door hem te wijzen op een gebroken link, kunt je ook vriendelijk een vervanging aanvragen door een link naar jouw relevante bron. Uiteraard moet de vervanging – jouw artikel – informatief en nuttig zijn voor hun publiek.

16. Gastpost op relevante blogs

De voordelen van gastblogging zijn duidelijk:

  • Je land backlinks van de autoriteiten.
  • Mensen kijken tegen je op als expert.
  • Gerichte doorverwijzingsverkeerstromen naar jouw site.

A. Het onderzoeken van jouw doelbloggers is belangrijk wanneer je de winnaars van de verliezers moet scheiden en gezellig tot hen te komen door hen te betrekken op Twitter/Facebook of via e-mail.

B. Zoek een goed en gepast onderwerp om een gastpost over te schrijven. Een vleesgerelateerde post op een veganistische blogsite wordt bijvoorbeeld afgewezen, dus het is belangrijk om te weten waar je mee te maken hebt.

C. Heb een geweldige pitch klaar om bloggers te overtuigen om te schrijven voor de gast post voor hen.

D. De laatste stap is om alle opmerkingen snel en uitgebreid op te volgen.

17. Blog commentaar

Commentaar geven op blogs helpt om backlinks te creëren, die op hun beurt verkeer voor jouw blog creëren. De meeste van deze links zijn waardeloos en hebben dus weinig waarde, maar het proces is nog steeds nuttig. Voor nieuwe blogs zal commentaar – door de gebruiker gegenereerde inhoud – helpen om een website sneller te indexeren. Commentaar helpt het verwijzingsverkeer naar jouw blog te stimuleren.

Het is echter belangrijk om een waardevolle opmerking te plaatsen. Regelmatig commentaar geven is de beste manier om persoonlijk contact te maken met een blogger. Hoewel het de tijd kan kosten om deze verbindingen te maken, zal je worden opgemerkt door de beheerder van de site en andere co-bloggers die winstgevend kunnen zijn op de lange termijn.

18. Link-roundups

Link roundups worden geselecteerd en georganiseerd door bloggers die linken naar hun favoriete content gedurende een bepaalde periode. Roundups zijn wederzijds voordelige relaties. Het is echt moeilijk om de inhoud te beheren, omdat er veel werk mee gemoeid is. De bloggers die deze roundups maken zijn actief op zoek naar inhoud om naar te linken. Je kunt de links in trossen plaatsen. Na verloop van tijd krijg je ze op een natuurlijke manier. Nadat je de blogger, die de roundup organiseert, hebt geplaatst, kunt je het beste een verbinding maken met de sociale media. Zo ontdekken ze op een natuurlijke manier jouw toekomstige updates.

19. Wees actief op social media

Hoewel Google niet veel voorraad heeft op het gebied van sociale media wat betreft ranking, kan je de populariteit en het verkeer van jouw site daadwerkelijk verbeteren door actief te zijn op Facebook, Google+ of Twitter. Hoe meer je links naar jouw blogs op sociale netwerken plaatst, hoe groter de kans dat mensen jouw blog zullen bezoeken, waardoor het verkeer toeneemt.

20. Promoot jouw nieuwe blog

Het promoten van jouw blogs is belangrijk om mensen op de hoogte te brengen van het bestaan ervan en om het verkeer te verbeteren. Hoe meer je promoot, hoe beter de relevantie van jouw blog wordt weergegeven en hoe groter de populariteit. Voordat jij jouw nieuwe inhoud publiceert, dien je je te richten tot een invloedrijke blogger in jouw branche. Zodra jouw inhoud is gepubliceerd, deel je deze op sociale media en vermeld je de mensen waarnaar je hebt verwezen. Wanneer je iemand noemt, voeg dan een link toe naar iemands artikel en informeer die persoon door een e-mail te sturen.

Met LinkedIn kun je in een invloedrijke bloggers-inbox komen, zelfs als je hun e-mailadres niet hebt. Neem contact op met mensen die soortgelijke inhoud hebben gedeeld als het artikel dat je zojuist hebt gepubliceerd en maak, indien mogelijk, van de inhoud een video om een heel ander publiek aan te spreken.

21. Blijf op de hoogte met het algoritme van Google

Google werkt zijn zoekalgoritme regelmatig bij. Zo heeft Google op 23 februari 2016 belangrijke wijzigingen aangebracht in AdWords, waarbij advertenties in de rechterkolom volledig zijn verwijderd en 4-topblokken zijn uitgerold op veel commerciële zoekopdrachten. Hoewel dit een betaalde zoekupdate was, had het aanzienlijke implicaties voor CTR voor zowel betaalde als organische resultaten, vooral op concurrerende zoekwoorden.
Dit soort veranderingen moeten worden begrepen om een strategie met betrekking tot de ranking van de site te plannen.
Voor de laatste updates rondom Google algoritme ga ja naar de nieuwspagina van aanmelden-zoekmachines.info.

22. Volg de richtlijnen van Google

Deze kwaliteitsrichtlijnen hebben betrekking op de meest voorkomende vormen van bedrieglijk of manipulatief gedrag, maar Google kan negatief reageren op andere misleidende praktijken die hier niet worden genoemd.

Het is niet veilig om aan te nemen dat alleen omdat een specifieke bedrieglijke techniek niet op deze pagina is opgenomen, Google deze goedkeurt.
Maak pagina’s in de eerste plaats voor gebruikers, niet voor zoekmachines. Bedrieg uw gebruikers niet. Vermijd trucs die bedoeld zijn om de positie van zoekmachines te verbeteren. Een goede vuistregel is of je je op jouw gemak voelt bij het uitleggen van wat je hebt gedaan met een website die met je concurreert, of met een Google-medewerker.

Andere nuttige vragen om te stellen: “Helpt dit mijn gebruikers?” Zou ik dit doen als zoekmachines niet bestonden?” Denk na over wat jouw website uniek, waardevol of boeiend maakt. Laat jouw site zich onderscheiden van anderen in jouw vakgebied.”
Deze richtlijnen zijn absoluut, want Google is de meest populaire en efficiënte zoekmachine die er bestaat. Terwijl je gebruik maakt van zijn diensten, is het alleen maar verstandig om de richtlijnen tot op de letter te volgen.

#