Hoe je polls en enquêtes omzet in geweldige inhoud

Wilt u weten wat uw klanten nodig hebben en willen van uw inhoud?
Vraag het hen. Gebruik die informatie vervolgens om te creëren.
Maar vraag het niet alleen aan één persoon. Vraag het aan velen. Maak gebruik van de kracht van de menigte.
Om dat te doen, kunt u overwegen enquêtes en opiniepeilingen te maken – en vervolgens de informatie die u daaruit haalt gebruiken om geweldige inhoud te creëren.
Waarom en hoe?

Waarom peilingen en enquêtes waardevolle informatiebronnen zijn voor contentmarketing.

Ten eerste, waarom zou u peilingen en enquêtes houden? Het kost wat planning en werk om ze op te zetten – dus waarom zou je de moeite nemen als je gewoon naar je analytics kunt kijken of statistieken kunt verzamelen uit andere bronnen?
Omdat er dingen zijn die je alleen met dit soort onderzoek kunt leren.

Meer inzicht in het publiek

In wezen is uw contentmarketing slechts zo goed als uw kennis van uw publiek.
Als u ze kent, begrijpt en hun diepe pijnen, uitdagingen en dromen kunt achterhalen, kunt u inhoud creëren die hen persoonlijk aanspreekt en hen in het hart raakt.
U zult in staat zijn hen een ongeëvenaarde inhoudelijke waarde te bieden omdat uw inhoud voor hen op maat is gemaakt.
De vraag is, hoe kom je aan dat soort inzichten over je publiek? Hoe begrijp je ze diepgaand?
Er is geen betere manier dan het ze rechtstreeks te vragen. En met enquêtes kunt u dat doen op een schaal van 100, 1.000 of zelfs 10.000, afhankelijk van de omvang van uw publiek en het bereik van uw merk.

Leer “waarom” in plaats van “wat”

U kunt veel informatie krijgen over wat uw publiek doet door te kijken naar uw site analytics, conversiepercentages en websiteverkeer.
Maar vaak is het belangrijker om te begrijpen waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen. En statistieken kunnen u dat niet vertellen. Bijvoorbeeld:

 • Waarom resoneert ons publiek met dit onderwerp maar niet met dat?
 • Welke pijnpunten lossen we niet voor hen op?
 • Welk soort informatie vertrouwen ze op ons – en waarom kijken ze elders?
 • Wat is hun grootste uitdaging in onze sector?
 • Welke uiteindelijke doelen wil ons publiek bereiken?

Polls en enquêtes kunnen u over al deze zaken op een schaalbare manier informeren.

Krijg inzichten die uniek zijn voor uw bedrijf en publiek

Geen enkel merkpubliek is precies hetzelfde. Zeker, ze kunnen vergelijkbaar of overlappend zijn, maar elk publiek is uniek en dient door het bedrijf zelf te worden begrepen. Om dit te doen, is het noodzakelijk om rechtstreeks met de mensen te communiceren en hen te vragen wat hun behoeften zijn. Een goede manier om hier achter te komen, is het gebruik van polls en enquêtes. Dit zal helpen om accuraat en authentiek inzicht te krijgen in uw publiek.

4 tips voor het maken van enquêtes die nuttige gegevens opleveren

1) Ken de verschillen tussen peilingen en enquêtes – en het juiste moment om ze te gebruiken

Polls en enquêtes hebben een fundamenteel verschil. Een poll is snel en bevat meestal één enkele vraag waaruit een bepaald aantal vooraf geschreven antwoorden kunnen gekozen worden. Het is daarom ideaal om het algemene gevoel van uw publiek te peilen. Daarentegen bevat een enquête meerdere vragen over één of meerdere onderwerpen en verschillende vraagtypes, waaronder ja/nee, kort antwoord, meerkeuze en rangschikking. Hierdoor is het een geschikte manier om meningen, inzichten, voorkeuren en onderliggende motivaties te verzamelen. Met een poll krijgt u een goed beeld van de mening van de meerderheid, terwijl een enquête meer inzicht geeft in wat uw publiek denkt, voelt en waarom.

Samengevat:

 • Gebruik peilingen om snel inzicht te krijgen in het algemene sentiment van uw publiek over een specifieke vraag of onderwerp.
 • Gebruik enquêtes om dieper in te gaan op hun motivaties, voorkeuren en meningen.

2) Formeel of informeel peilingen en enquêtes gebruiken

Als je inzicht wilt krijgen in een bepaald onderwerp, is het gebruiken van een tool de beste optie om een formele enquête te maken. Maar als je alleen een algemeen idee wilt hebben van hoe mensen ervoor staan, kun je ook een informele, spontane peiling of enquête doen. Je hoeft hiervoor geen speciale tool te gebruiken. Stel je volgers een open vraag op sociale media, of open een onderwerp voor discussie in de comments. Analyseer de reacties, maak een snelle social media poll op Facebook of Twitter, of vraag aan het einde van je e-mailnieuwsbrief om antwoorden en feedback op een specifieke vraag. Vergeet ook niet dat je snelle polls kunt maken zonder andere reden dan je publiek te betrekken. Dit is een leuke manier om je social media-kalender mee te vullen.

3) Stel een doel voor uw peiling/enquête

Wat is het doel van uw enquête? Wat is de kern van de kennis die u wilt verkrijgen? Wat is de belangrijkste veronderstelling die u wilt bewijzen of weerleggen? Door een duidelijk doel voor ogen te hebben voor het maken van uw enquête, zult u waarschijnlijk betere resultaten en sterkere inzichten verkrijgen.

4) Stel de juiste vragen

Het is een kunst om enquêtevragen op te stellen. Afhankelijk van de manier waarop u een vraag formuleert, kunt u totaal verschillende antwoorden verkrijgen. Neem bijvoorbeeld deze twee vragen. Ze gaan over hetzelfde onderwerp, maar de antwoorden zullen anders zijn: een open vraag (ieder antwoord is mogelijk) zoals ‘Wat vindt u van onze inhoud?’ en een gesloten vraag (mogelijke antwoorden zijn beperkt) zoals ‘Hoe nuttig vindt u de inhoud van onze blog? Geef een cijfer van 1-10’. Open vragen zijn nuttig als u verschillende meningen wilt verzamelen, maar als u dingen eenvoudig wilt sorteren en analyseren, stel dan gesloten vragen met een beperkt aantal antwoordmogelijkheden.

Hoe gebruik je de informatie uit peilingen en enquêtes om geweldige inhoud te creëren?

Om inhoud te creëren met behulp van peilingen en enquêtes, doe je het volgende:

 1. Stel je publiek rechtstreeks vragen over wat ze willen zien in je inhoud.
 2. Probeer verschillende manieren om het te vragen om een breed scala aan ideeën te krijgen.
 3. Vergeet niet dat je enquête zelf ook een stuk content kan zijn.

Door peilingen en enquêtes te gebruiken, krijg je waardevolle informatie over wat je publiek verlangt van je inhoud. Dit helpt je om de best mogelijke inhoud te creëren!

Zoek uit welk onderwerp het meest interessant is

Als je wilt weten welk onderwerp je publiek het meest interessant vindt, stel dan een poll op met verschillende mogelijkheden. Laat ze stemmen, waarna het onderwerp met de meeste stemmen het onderwerp is waarover je schrijft. Met deze informatie kun je ook gerelateerde onderwerpen aansnijden die je publiek interessant zal vinden.

Ontdek de meest dringende uitdagingen van uw publiek en ga daar in uw inhoud op in

Diepgaande inzichten van het publiek over hun moeilijkste obstakels kunnen geweldig voer zijn voor content.
Een enquête kan u bijvoorbeeld helpen de grootste uitdagingen vast te stellen waarmee zij worden geconfronteerd en die betrekking hebben op uw bedrijf of op wat u verkoopt. Deze uitdagingen kunnen in kleinere brokken worden opgesplitst en met content worden aangepakt.
Stel dat u een bedrijfsadviseur bent en vaststelt dat uw publiek worstelt met bedrijfsplanning. U zou dat onderwerp kunnen opdelen in kleinere brokken, elk een onderwerp voor een blogbericht (opstartkosten, marktonderzoek, uitzoeken van licenties en registratie, opzetten van de boekhouding, enz.)
Je kunt ook een ultieme gids voor bedrijfsplanning maken en alle details doornemen terwijl je linkt naar je subonderwerpen.
De pijnpunten van je publiek zijn een goed uitgangspunt voor het brainstormen over inhoudelijke onderwerpen. Enquêtes zijn het antwoord om die pijnpunten te vinden en ze te horen beschrijven in de eigen woorden van uw publiek.

Verzamel sleutelwoorden uit de antwoorden

Dit is een van de voordelen van het opnemen van open vragen in uw enquêtes (en in het algemeen het vragen om feedback):
U krijgt schriftelijke reacties in de eigen woorden van uw publiek, met termen en sleutelzinnen die zij regelmatig in hun vocabulaire gebruiken wanneer zij over uw branche praten.
Dit zijn goudmijnen voor sleutelwoorden.

 • Zoek naar herhaalde zinnen die van belang zijn voor het grotere onderwerp.
 • Zoek naar unieke zinswendingen of alternatieve manieren om gewone termen te formuleren.
 • Zoek naar trends in hoe uw publiek actuele termen verwoordt – verwijzen ze allemaal op dezelfde manier naar iets of gebruiken ze vergelijkbare bewoordingen?

Leg uw analyse vast in een lijst voor later onderzoek en opname in uw inhoud.

Maak een origineel onderzoeksrapport

Om een overtuigend onderzoeksrapport te creëren, is het belangrijk om de planning, het ontwerp en de analyse van uw enquête aan te passen aan de diepgang, nauwkeurigheid en steekproefgrootte die u wenst. Wees je ervan bewust dat origineel onderzoek tijd en vaardigheid vereist, maar als het eenmaal goed wordt uitgevoerd, kunnen de resultaten uitmuntend zijn en worden de rapporten een linkmagneet.

Verzamel ideeën voor nieuwe inhoudsonderwerpen

Door een eenvoudige enquête te houden, kunt u nuttige resultaten krijgen. Dit kunt u doen door een open vraag te stellen op sociale media, aan het einde van blogberichten of e-mails. Bijvoorbeeld: “Wat voor soort inhoudelijke onderwerpen zou u graag op onze blog zien?” Door feedback te vragen in de comments, kunt u veel waardevolle suggesties krijgen.

Polls en enquêtes: De onbezongen helden van het creëren van inhoud

Met de mogelijkheden die een poll of enquête biedt, zou het dom zijn deze te negeren als instrument binnen uw contentmarketing-strategie. Een goed geformuleerde poll of enquête kan je verrassende resultaten opleveren, waaronder een directe lijn naar de gedachten van je doelgroep met betrekking tot je niche en merk. Met alleen één enquête of poll kun je een enorme hoeveelheid content creëren. Dus, waar wacht u nog op?

Geef een reactie