Bing probeert het aanmelden van je website net zo makkelijk te maken als dat ze bij Google doen.

Via de link: https://www.bing.com/webmaster/home/mysites# kom je terecht op de pagina waarin je de keuze krijgt om je website aan te melden. Dit kan op 2 manieren.

1. Website met Google search console importeren

In het geval dat je al geverifieerd staat op Google Search Console is het vrij eenvoudig om je website bij Bing aan te laten melden. Zodra je op een van bovenstaande linkjes klikt wordt er een pop-up getoond waarin je een uitleg zult vinden wat ze van je Google account zullen gebruiken. Als je hiermee instemt wordt je doorverwezen om in te loggen op je Google account.

Na het inloggen en accepteren van de voorwaarden word je terug gestuurd naar de Bing pagina en krijg je een venster te zien met de mogelijke websites die je kan aanmelden. Vink de gewenste website(s) aan en klik op toevoegen.

2. Een site toevoegen

In het geval dat je je website nog niet hebt aangemeld bij Google Search Console zal je je website handmatig moeten toevoegen. Voer in de balk je website URL in en klik op de knop toevoegen. Je kan ook op het blauwe tekstje toevoegen klikken om naar de volgende pagina te gaan (zie afbeelding hierboven).

Er komt vervolgens een formulier tevoorschijn waarin wordt gevraagd naar de URL van je website, wanneer er zich het meeste verkeer bevind en of je een sitemap wilt toevoegen. Dit vraagt Bing zodat ze het verkenningsgedrag kunnen optimaliseren en minder actief zullen zijn op de drukste tijdstippen.

Na het invullen van het formulier wordt er gevraagd om je eigenaarschap te controleren. Dit kan op 4 manieren:

Google Search Console

Ook hier wordt de mogelijkheid gegeven om je te verifiëren via de Google Search Console. Dit gaat precies op dezelfde wijze als is uitgelegd bij stap 1.

Verificatie via XML bestand

Mocht je website beschikken over een XML Sitemap, dan raden we je aan deze toe te voegen aan de Bing Webmaster. Bing bekijkt deze XML Sitemap regelmatig, en zal nieuwe pagina’s op deze manier sneller indexeren.

Klik vervolgens op de knop controleren om zo je website te laten goedkeuren. Bij goedkeuring word je weer naar de beginpagina gestuurd waar je website(s) kunt bekijken.

Verificatie via HTML bestand

Net zoals bij de Google Search Console is het mogelijk om met een HTML bestand je website te laten verifiëren. Bij deze manier van verifiëren is het noodzakelijk dat er een bestandje op de server van de website wordt geplaatst. Dit bestand bevat een klein stukje tekst, waarmee Google de verificatie kan voltooien.

Bij goedkeuring word je weer naar de beginpagina verwezen waar je je recent toegevoegde website kunt bekijken.

Verificatie via DNS

Deze manier van verifiëren geeft het meeste inzicht, en hoeft maar 1 keer per domein uitgevoerd te worden.