Website aanmelden bij Yandex

Yandex is een populaire zoekmachine zoals Google en Bing in Rusland. U kunt uw site optimaliseren voor SEO op Yandex om meer bezoekers uit Rusland te krijgen.

Yandex heeft een reeks hulpmiddelen zoals algemene zoekmachine, afbeeldingen zoeken, e-mail, video’s, kaarten en meer. Het heeft ook hulpmiddelen voor webmasters om u te helpen uw site te rangschikken, verkeersstatistieken, zoekopdrachten, trefwoorden en meer te volgen.

Account aanmaken bij Yandex

De eerste stap is om in te loggen op Yandex-webmasterhulpprogramma-account. Mocht je nog geen account hebben klik dan op deze link om een account aan te maken (zie afbeelding hieronder).

Website toevoegen

Nadat je succesvol een account hebt gemaakt of bent ingelogd wordt je doorverwezen naar de Yandex Webmaster.

Nadat u het account hebt gemaakt, ziet u de Yandex Webmaster-pagina. Op deze pagina moet u klikken op de knop “+” in de bovenste balk om uw site toe te voegen aan Yandex (Zie afbeelding).

Vervolgens krijg je een balk waarin je alleen de URL van je website hoeft in te voeren.

Na het toevoegen van de website krijg je een code die je moet toevoegen aan jouw site. Dit kan op 2 manieren;

1. Handmatig via HTML

Ga naar de homepage van de site en zorg ervoor dat de meta-tag in de Html-code staat. In de meeste browsers kunt u dit doen door in het contextmenu te kiezen voor “Broncode weergeven”. Sommige websites kunnen enkele minuten nodig hebben om de metatags bij te werken.
Klik op de knop “Controleren” nadat de metatag is verschenen.

2. Via Yoast SEO

U moet zich nu aanmelden bij uw WordPress-beheergebied en de verificatiecode toevoegen in de webmasterinstellingen van Yoast SEO.

Ga naar SEO »Algemeen en klik op het tabblad Tools voor webmasters.

Vervolgens moet u de code in het veld Yandex-verificatiecode plakken en op de knop klikken Wijzigingen opslaan.

Na het toevoegen van de code ga je terug naar de webmaster tool om te checken of de code die je hebt ingevoerd ook daadwerkelijk werkt. Op hetzelfde veldje als waar je je code haalt staat rechtsonder een check knop die voor je gaat kijken of de link werkt naar je website.

Indien het gelukt is krijg je een balk te zien met daar de gegevens van jou toegevoegde website.

Yandex Webmaster-tools hebben site-optimalisatie-opties die worden gefilterd van probleemoplossing tot belangrijke instellingen zoals de robot.txt- en .htaccess-bestand. U kunt uw robot.txt-bestand afzonderlijk verbeteren voor SEO en gebruikelijke WordPress-onderhoudstaken uitvoeren om uw site up-to-date te houden.