Hoe u voor eigen vermogen kunt overleggen en betaald krijgt wat u waard bent.

Om het beperkte verdienpotentieel als SEO-consultant te doorbreken, stelt Roland Fraiser voor om betaald te worden op basis van de waarde die je aan je klanten biedt. Hiermee kunnen hogere inkomsten worden gegenereerd, in tegenstelling tot de beperking van een uurtarief of projectbetaling.

Tijdens een recente aflevering van de SEJ Show hadden we de eer om Roland, een veelgeprezen podcasthost, adviseur van de Stanford University en directeur van zes snelgroeiende bedrijven van Inc. te ontmoeten.

Roland gaf intrigerende inzichten in alternatieve betalingsmodellen en gaf advies over hoe adviseurs en bureaus de verschuiving naar het genereren van rijkdom en inkomen in gang kunnen zetten.

Roland benadrukte dat het belangrijk is niet alleen te vertrouwen op traditionele compensatiemodellen zoals vaste vergoedingen, betalingen per uur of inkomstenaandelen.

Deze modellen zijn niet duurzaam vanuit het oogpunt van levenskwaliteit omdat ze continu werk vereisen om inkomsten te genereren.

In plaats daarvan stelt Roland voor dat consultants en bureaus de “dollars voor uren”-val vermijden en manieren vinden om hun inspanningen en de waarde die zij leveren om te zetten in eigen vermogen.

Het concept is om uw kennis, vaardigheden en connecties te gebruiken om een vergoeding te bedingen die uw bijdragen op lange termijn en de groei van de bedrijfswaarde weerspiegelt.

Als uw bijdragen het bedrijf ten goede blijven komen, verdient u een beloning in de vorm van een deel van de winst of het eigen vermogen.

Hoe vindt je advies voor aandelenkansen?

Om deze valkuil te vermijden, raadt Roland de volgende stappen aan:

 1. Focus op bedrijven met een bestaande cashflow en winstgevendheid in plaats van startups.
 2. Identificeer gebieden waar u een aanzienlijke impact kunt hebben en waarde kunt toevoegen aan het bedrijf.
 3. Kwantificeer de waarde die u kunt brengen, zoals kostenbesparingen of het genereren van inkomsten.
 4. Bereken het percentage waarde dat u kunt bijdragen aan de totale waarde van het bedrijf.
 5. Benader de bedrijfseigenaar met een duidelijk voorstel, met de nadruk op de blijvende waarde die u kunt bieden.
 6. Onderhandel over de voorwaarden, rekening houdend met factoren zoals mijlpaalgebaseerde of KPI-gebaseerde compensatie indien nodig.
 7. Presenteer uw bijdrage als een voortdurende investering die de totale waarde van het bedrijf verhoogt.
 8. Bepaal de specifieke waardering en kom de voorwaarden overeen die uw toegevoegde waarde weerspiegelen.
 9. Een van Roland’s belangrijkste tips is om open communicatie met de klant te onderhouden en ervoor te zorgen dat u uw beloften nakomt om vertrouwen in de relatie te scheppen.

Jezelf positioneren om te consulteren voor eigen vermogen

In tegenstelling tot verdienmodellen op uurbasis of projectbasis, vereisen betalingsmodellen op basis van eigen vermogen voorbereiding, met inbegrip van branding, strategische positionering en het aantonen van de waarde van het aanbieden van uitgebreide diensten.

1) Overgang van SEO naar groeistrateeg

Om niet beperkt te worden tot een specifieke rol of expertise, is het essentieel om een sterk merk te creëren en uw gewenste positie te bepalen.

Denk verder dan alleen een SEO-specialist.

Streef ernaar gezien te worden als een strategische partner die een breed scala aan expertise biedt, voor meer waarde en mogelijkheden.

2) Strategische allianties opbouwen

Word lid van een netwerk van professionals die aanvullende diensten leveren om uw waardepropositie te versterken.

Samenwerken met experts op diverse gebieden stelt u in staat om een holistische aanpak te hanteren bij probleemoplossing en potentiële klanten of werkgevers een breed scala aan vaardigheden te bieden.

3) Creëer een unieke merkidentiteit

Roland benadrukte in de aflevering voortdurend het belang van branding voor de perceptie van potentiële klanten.

Het is essentieel, legt hij uit, om een onderscheidende factor te definiëren die uw diverse expertisegebieden verenigt. Kies een specifieke focus of specialisatie binnen het bredere groeilandschap, zoals AI voor vraagontwikkeling.

Met deze niche-selectie kunt u zich onderscheiden in een drukke markt door uzelf te presenteren als een probleemoplosser met unieke inzichten en benaderingen, die aanzienlijke waarde toevoegt.

4) Inhoudsstrategie voor merkuitbreiding

Na het vaststellen van een duidelijke merkidentiteit kunnen adviseurs hun inhoudsstrategie stapsgewijs uitbreiden naar bredere onderwerpen binnen hun vakgebied.

Roland Fraiser is bijvoorbeeld begonnen als erkende “overnameman” en heeft zich vervolgens ook verdiept in aanverwante gebieden zoals exits en fondsenwerving.

Deze geleidelijke uitbreiding getuigt van zijn voortdurende groei en aanpassingsvermogen, terwijl hij tegelijkertijd trouw blijft aan zijn oorspronkelijke merkpositionering.

5) Communiceer uw waarde en doelstellingen

Consulting voor vermogen berust op uw vermogen om uw waarde en langetermijndoelstellingen aan klanten over te brengen.

Deel vanaf het begin uw intentie om uitzonderlijke resultaten te leveren en duurzame partnerschappen aan te gaan.

En aarzel niet om uw wens om aandelen in een bedrijf te verwerven kenbaar te maken. Roland zegt dat dit vier dingen doet:

 1. De klant beseft dat jou als partner hebben een optie is.
 2. De klant laat zien dat hij in je gelooft.
 3. Laat zien dat de cliënt bereid is in zichzelf te investeren.
 4. De klant begrijpt uw doelstellingen.

Het toont ook uw betrokkenheid op lange termijn, brengt de waarde die u biedt naar voren in hun gedachten, en kan de basis vormen voor een solide relatie op lange termijn.

Conclusie

Voor de juiste SEO, marketing professional of bureau, kunnen alternatieve compensatiemodellen zoals aandelen of fractionele c-suite posities de ideale manier zijn om uw carrière (en uw inkomen) naar het volgende niveau te brengen.

Geef een reactie