WordPress heeft nu een OpenAI Content Generator – gratis toegang beschikbaar

Jetpack heeft een nieuwe WordPress plugin onthuld die OpenAI content generatie direct in de WordPress editor integreert, zodat uitgevers content kunnen genereren binnen de WordPress publishing workflow.

Jetpack door Automattic

Automattic is een softwareontwikkelingsbedrijf dat achter veel veelgebruikte plugins, software en websites zit, zoals WooCommerce, WordPress.com, Tumblr, Akismet en Jetpack.

Opgericht door Matt Mullenweg, de ontwikkelaar en oprichter van WordPress, draagt Automattic bij aan veel open source projecten zoals WordPress, WordCamp US en bbPress.

Hoewel Automattic een bedrijf is dat volledig losstaat van de non-profit organisatie WordPress.org, maakt de expertise van het ontwikkelen voor en bijdragen aan WordPress de Automattic software tot de gouden standaard voor plugins.

Aangedreven door OpenAI

WordPress test sinds januari 2023 een versie van een OpenAI schrijfassistent. Hoewel de officiële aankondiging niet vermeldt dat deze wordt aangedreven door OpenAi, heeft SearchEngineJournal van Automattic de bevestiging gekregen dat deze plugin inderdaad wordt aangedreven door OpenAI.

Jetpack AI-assistent

Jetpack heeft de laatste hand gelegd aan een nieuwe plugin genaamd Jetpack AI Assistant die dient als schrijfassistent voor uitgevers.

De plugin maakt de AI-assistent beschikbaar binnen het WordPress editorblok in een chat-achtige interface, een zogenaamde conversational user interface.

Dat betekent dat je in principe gewoon schrijft wat je wilt op een conversationele manier, zoals je iemand sms’t.

Als je al bekend bent met ChatGPT, dan zal het gebruik van de Jetpack AI content generator vertrouwd zijn.

Het proces waarbij je de AI vertelt wat je wilt, wordt een “prompt” genoemd.

Als de resulterende inhoud moet worden bewerkt, vertel het dan om het te herschrijven met wat je denkt dat er ontbreekt in de inhoud.

Hoeveel kost WordPress AI Content Generator?

Er zijn 20 gratis aanvragen beschikbaar en daarna kost het 10 dollar per maand voor gebruikers van het WordPress CMS.

Gebruikers van WordPress.com krijgen het gratis.

Als je alleen een oplossing nodig hebt voor het genereren van inhoud voor WordPress, dan is het gebruik van de Jetpack AI plugin zinvol, zeker als je bedenkt dat het genereren van inhoud gebeurt binnen de bewerkingsworkflow van WordPress. Geen geknip en geplak van de ene app naar de andere.

De kosten van de WordPress content generator plugin zijn de helft van de prijs van ChatGPT, $10 per maand, momenteel zonder bovengrenzen voor aanvragen.

De gratis versie van de Jetpack plugin staat tot twintig gratis verzoeken toe, met alle functies beschikbaar voor gebruik. Daarna moeten gebruikers upgraden om meer verzoeken te kunnen doen.

Upgraden naar de betaalde versie ontgrendelt aanvragen met een hoog volume en ondersteuning met prioriteit.

Op dit moment is er geen bovengrens aan het aantal aanvragen dat kan worden gedaan met de betaalde versie.

Geef een reactie