Website aanmelden bij Yahoo

Om jouw site bij Yahoo in te dienen, hoef je niets te doen.

Yahoo wordt aangedreven door de index van Bing, dus door het indienen van jouw site bij Bing, wordt jouw site automatisch ingediend bij Yahoo. Heb je je website nog niet bij Bing aangemeld? Klik dan hier om naar de handleiding te gaan.

Geschiedenis Yahoo

Yahoo is een Amerikaanse web services provider. Yahoo was een van de pioniers van het vroege internet tijdperk in de jaren negentig.

Het biedt een webportaal, zoekmachine Yahoo! Search, en aanverwante diensten, waaronder Yahoo! Directory, Yahoo! Mail, Yahoo! News, Yahoo! Finance, Yahoo! Groups, Yahoo! Answers, reclame, online mapping, het delen van video’s, fantasiesporten, en haar socialmediawebsite. Op het hoogtepunt was het een van de meest populaire sites in de Verenigde Staten.

Het aantal gebruikers daalde langzaam vanaf eind 2000, en in 2017 kocht Verizon Communications het grootste deel van Yahoo’s internetbedrijf voor $4,48 miljard, exclusief de belangen in Alibaba Group en Yahoo! Japan, die werden overgedragen aan Yahoo’s opvolger Altaba. Ondanks de terugval van de bekendheid behoren de websites van Yahoo-domeinen nog steeds tot de populairste ter wereld en staan ze vanaf oktober 2019 op de 10e plaats van de Alexa-ranglijst.

Samenwerking Yahoo en Microsoft

Yahoo en Microsoft hebben in 2009 een internet search deal aangekondigd die de twee bedrijven zal helpen het op te nemen tegen de belangrijkste rivaal Google.