Google werkt Bard bij om reacties op wiskunde en logica te verbeteren

Google Bard heeft net een upgrade gekregen. Door de integratie van Google’s PaLM-taalmodellen is Bard nu beter in wiskundige en logische reacties.

“Vandaag wilde ik laten weten dat we de mogelijkheden van Bard op het gebied van wiskunde en logica hebben verbeterd door enkele van de verbeteringen die we in PaLM hebben ontwikkeld te integreren”, aldus Jack Krawczyk, de Google-leidinggevende van Bard en de AI-inspanningen van Google, op Twitter.

Wat verbeterd. Bard kan nu beter begrijpen en reageren op je prompts en vragen wanneer deze in een meerstaps woord en meerstaps wiskunde problemen formaat zijn, zei Krawczyk.

Wiskunde verbeteringen komen eraan. Coding komt binnenkort naar Bard, voegde Krawczyk eraan toe.

De tweets. Hier zijn zijn tweets met deze aankondiging:

Google PaLM. PaLM staat voor Pathways Language Model. Het is een door Google ontwikkeld groot taalmodel met 540 miljard parameters. Onderzoekers trainden ook kleinere versies van PaLM (modellen met 8 miljard en 62 miljard parameters) om de effecten van de schaal van het model te testen.

Meer over Bard.

Ter herinnering: Google kondigde de komst van Bard aan op de dag voordat Bing Chat werd gelanceerd, maar Bard ging pas 10 dagen geleden open voor algemene gebruikers. De reactie van Google op Bard was enigszins teleurstellend en ondermaats in vergelijking met die van Bing Chat en de inspanningen van ChatGPT. Zelfs binnen Google spoorden medewerkers het bedrijf aan om Bard te verbeteren.

Maar Google belooft dat er meer komt en dat Bard beter zal worden.

Google lanceerde met opzet een lichtgewicht versie van Bard en het zal in de loop van de tijd beter worden, zei Google CEO Sundar Pichai in een vandaag gepubliceerd interview met de New York Times.

Probeer Bard dus nog eens en kijk of je hem vandaag beter vindt dan gisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *