Google Ads wijzigt de instellingen voor locatiegerichtheid

Google Ads stelt adverteerders op de hoogte van aanstaande wijzigingen in de instellingen voor locatietargeting voor campagnetypes vanaf maart.

De wijzigingen zijn bedoeld om het targetingproces te vereenvoudigen en af te stemmen, zodat het voor adverteerders intuïtiever wordt om effectieve campagnes op te zetten.

In dit artikel leest u wat er gebeurt, waarom en hoe dit uw campagnes zal beïnvloeden.

Wijzigingen in Targeting-instellingen

Een van de belangrijkste wijzigingen voor de doelinstellingen is dat Google de optie “Zoekinteresse: Mensen die zoeken naar uw doellocaties“.

Google zegt dat deze optie een lage adoptiegraad heeft en heeft vastgesteld dat deze niet effectief wordt gebruikt.

Adverteerders kunnen zich nog steeds richten op de opties “Aanwezigheid of interesse” of “Aanwezigheid“, die beter aansluiten bij de meeste advertentiedoelen van campagnes.

De optie om “Aanwezigheid of interesse: Mensen in, regelmatig in, of die interesse hebben getoond in uw uitgesloten locaties” zal ook worden verwijderd.

Veel adverteerders vinden deze optie verwarrend, zegt Google, en het heeft weinig invloed op de campagneprestaties.

Campagnes zullen echter mensen in de uitgesloten locaties blijven uitsluiten.

Google heeft deze wijzigingen getest en tientallen adverteerders geïnterviewd om te begrijpen hoe hun gebruik en prestaties zullen worden beïnvloed.

Google wil de instellingen voor locatietargeting in alle campagnetypes op elkaar afstemmen en de targetingervaring voor adverteerders verbeteren.

Wat betekent dit voor adverteerders?

Deze wijzigingen zullen het targetingproces in Google Ads vereenvoudigen, waardoor het gemakkelijker wordt om campagnes op te zetten en doelen te bereiken.

Hoewel sommige adverteerders wellicht gebruik hebben gemaakt van de opties die Google verwijdert, hebben deze naar verluidt weinig invloed op de prestaties.

Houd deze wijzigingen in gedachten wanneer u nieuwe of bestaande campagnes opzet of bijwerkt.

Adverteerders moeten bereid zijn hun targeting-instellingen in maart aan te passen om van deze wijzigingen te profiteren.

Geef een reactie