Microsoft en OpenAI breiden hun samenwerking uit.

Met genoegen kondigen wij de derde fase aan van ons langetermijnpartnerschap met OpenAI, waarin wij gedurende een aantal jaren een miljardeninvestering zullen doen om de doorbraken op het gebied van AI te versnellen en ervoor te zorgen dat deze voordelen wereldwijd breed worden verspreid.

Onze eerdere investeringen in 2019 en 2021 worden weerspiegeld in deze overeenkomst. Het stelt elk van ons in staat om de geavanceerde AI-technologieën die voortvloeien uit onze voortdurende samenwerking op het gebied van AI-supercomputing en -onderzoek onafhankelijk te commercialiseren.

Schaalbare supercomputing: Om het baanbrekende onafhankelijke AI-onderzoek van OpenAI te versnellen, zal Microsoft zijn investeringen in de creatie en implementatie van gespecialiseerde supercomputersystemen verhogen. Daarnaast blijven we de toonaangevende AI-infrastructuur van Azure uitbreiden om klanten te helpen bij de wereldwijde ontwikkeling en implementatie van toepassingen.
Nieuwe AI-ervaringen: Microsoft zal de modellen van OpenAI gebruiken in zowel onze zakelijke als consumentenproducten en nieuwe op OpenAI gebaseerde digitale ervaringen introduceren. Dit omvat Microsofts Azure OpenAI Service, die ontwikkelaars directe toegang geeft tot OpenAI-modellen en gebruikmaakt van de betrouwbare, enterprise-grade mogelijkheden en AI-geoptimaliseerde infrastructuur en tools van Azure om geavanceerde AI-toepassingen te bouwen.
Azure zal alle OpenAI workloads voor onderzoek, producten en API-diensten aandrijven als enige cloud provider voor OpenAI.
Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft, verklaarde: “We zijn ons partnerschap met OpenAI aangegaan rond een gedeelde ambitie om op verantwoorde wijze geavanceerd AI-onderzoek te bevorderen en AI te democratiseren als een nieuw technologieplatform.” Met Azure krijgen ontwikkelaars en organisaties uit alle sectoren toegang tot de beste AI-infrastructuur, modellen en toolchain voor het bouwen en uitvoeren van hun toepassingen in de volgende fase van ons partnerschap.

OpenAI CEO Sam Altman zei: “De afgelopen drie jaar van ons partnerschap zijn geweldig geweest.” Microsoft deelt onze idealen, en we zijn verheugd om ons onafhankelijk onderzoek voort te zetten en te werken aan de ontwikkeling van geavanceerde AI waar iedereen baat bij heeft.

Microsoft heeft sinds 2016 toegezegd Azure om te vormen tot een wereldwijde AI-supercomputer, waarmee de basis is gelegd voor ons doel om AI als platform te democratiseren. Microsoft en OpenAI verlegden de grenzen van cloud supercomputing technologie met onze eerste investering en samenwerking, waarbij we onze eerste top-5 supercomputer in 2020 aankondigden en vervolgens meerdere AI-supercomputersystemen op grote schaal bouwden. OpenAI heeft zijn revolutionaire modellen getraind met deze infrastructuur, die nu wordt gebruikt voor categoriebepalende AI-producten zoals GitHub Copilot, DALLE 2 en ChatGPT.

Wij geloven dat deze innovaties een transformerende impact zullen hebben die vergelijkbaar is met die van de personal computer, het internet, mobiele apparaten en de cloud, omdat ze de verbeelding van mensen hebben gegrepen en grootschalige AI hebben geïntroduceerd als een krachtig platform voor technologie voor algemeen gebruik.

De gezamenlijke inzet van Microsoft en OpenAI om betrouwbare en veilige AI-producten en -systemen te ontwikkelen vormt de basis voor al onze inspanningen. De Responsible AI Standard van Microsoft en het toonaangevende onderzoek van OpenAI naar AI Alignment helpen niet alleen de industrie naar meer verantwoorde resultaten, maar vormen ook een toonaangevend en vooruitstrevend kader voor de veilige inzet van onze eigen AI-technologieën.

Geef een reactie