Google Search debuteert dit jaar met chatbotfuncties

Google zal later dit jaar een versie van zijn zoekmachine onthullen met chatbot-mogelijkheden. Dat meldt de New York Times.

Waarom wij het belangrijk vinden.

AI – en OpenAI’s ChatGPT in het bijzonder – is de afgelopen twee maanden ad nauseam besproken. Naar verluidt werkt Microsoft al aan het toevoegen van ChatGPT-mogelijkheden aan zijn Bing-zoekmachine. Dit kan SEO voorgoed veranderen. En als u dacht dat featured snippets uw verkeer stelen, wacht dan maar tot Google in staat is om nauwkeurig antwoord te geven op sommige van de nog complexere vragen waarop uw bestaande inhoud is ontworpen.

Code rood bij Google.

In december, na de lancering en de reacties op ChatGPT, heeft Google CEO Sundar Pichai naar verluidt een “code rood” afgegeven. Hij erkende dat de technologie een dringende en aanzienlijke bedreiging vormde voor de zoekactiviteiten van Google.

Oprichters keren terug.

Google-managers hebben naar verluidt Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin, die in december 2019 uit het bedrijf stapten, teruggehaald voor een aantal vergaderingen over de A.I.-productstrategie van het bedrijf. Voorheen had geen van beiden sinds hun vertrek enige betrokkenheid bij de zoekactiviteiten van Google, aldus de Times.

In die chatbot search presentatie werden drie prioriteiten besproken:

  • De feiten juist krijgen.
  • Zorgen voor veiligheid.
  • Het wegwerken van verkeerde informatie.

Google kan bepaalde woorden blokkeren om haatzaaien te voorkomen en zal proberen andere potentiële problemen met betrekking tot haat en giftigheid, gevaar en verkeerde informatie te minimaliseren, aldus het rapport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *