Hoe URL’s omleiden SEO kan beïnvloeden

Google heeft een bijgewerkt document gepubliceerd waarin zes verschillende soorten URL-omleidingen en hun effecten op zoekresultaten worden besproken.
Gary Illyes en Lizzi Harvey van Google werkten samen om acht pagina’s inhoud toe te voegen aan een bestaande helppagina over 301-omleidingen.
Met een lengte van slechts vijf alinea’s was de vorige versie van de hulpgids van Google karig met details.

Dus deed Google wat het eigenaren van websites altijd opdraagt te doen, namelijk de oude inhoud bijwerken omzoekers een completere oplossing voor hun zoekopdrachten te bieden.
Nu bevat de gids informatie over elk type omleiding, voorbeelden van hoe ze eruit zien, en details over de invloed ervan op Google Search.
Hier is een samenvatting van de nieuw toegevoegde informatie.

Soorten omleidingen & invloed op Google Zoeken

Het verschil tussen redirects is voor bezoekers niet waarneembaar, maar Google behandelt ze verschillend wat betreft de sterkte van de signalen die naar de doel-URL worden gestuurd.
Redirects vallen in een van de twee categorieën – tijdelijk of permanent.

Google gebruikt een permanente redirect als een sterk signaal dat de doel-URL degene moet zijn die wordt getoond in de zoekresultaten.
Omgekeerd gebruikt Google een tijdelijke redirect als een zwak signaal dat het doel de URL moet zijn die in de zoekresultaten wordt weergegeven.
Volledige details over de volgende zes soorten redirects zijn toegevoegd aan de helppagina van Google:

  • Permanente server side redirects: De beste manier om de URL te wijzigen die voor een pagina in de zoekresultaten wordt getoond. Google raadt aan dit type waar mogelijk te gebruiken. De 301- en 308-statuscodes betekenen dat een pagina permanent naar een nieuwe locatie is verplaatst.
  • Tijdelijke omleidingen aan de serverzijde: Stuurt bezoekers tijdelijk naar een nieuwe pagina en zorgt er tegelijkertijd voor dat Google de oude URL langer in de resultaten houdt.
  • Directe meta refresh redirect: Google Search interpreteert directe meta refresh redirects als permanente redirects.
  • Vertraagde meta refresh-redirect: Google Search interpreteert vertraagde meta refresh-redirects als tijdelijke redirects.
  • JavaScript-locatie-redirects: Google Search interpreteert JavaScript en voert het uit met behulp van de Web Rendering Service zodra het crawlen van de URL is voltooid.
  • Crypto-redirects: Hierbij wordt een link toegevoegd die naar een nieuwe pagina wijst, vergezeld van een korte uitleg. Dit helpt gebruikers uw nieuwe pagina te vinden en Google kan dit opvatten als een crypto-redirect.

Aanvullende opmerkingen

Er is veel om door te nemen in de nieuwe gids van Google. Hier zijn enkele laatste punten over redirects op basis van de aanbevelingen van het bedrijf.
Het kiezen van een redirect hangt af van hoe lang u verwacht dat de redirect zal blijven bestaan en welke pagina u wilt dat Google Search weergeeft in de zoekresultaten.

Als er een kans is dat je een bepaalde URL opnieuw wil tonen in de zoekresultaten, redirect hem dan niet permanent naar een andere URL.
Ga altijd voor server side redirects waar mogelijk. Gebruik JavaScript redirects alleen als je geen server side of meta refresh redirects kunt doen.
Vertrouw niet op crypto redirects om zoekmachines te laten weten dat je content verplaatst is, tenzij je geen andere keuze hebt.

Geef een reactie