Google begint met het markeren van de laatste artikelen van journalisten

Google test een wijziging in de zoekresultaten voor journalisten die een carrousel van hun laatste artikelen omvat.
De nieuwe beta-functie in Google Search is ontworpen om mensen te helpen meer te weten te komen over een individuele journalist of auteur door hun recente werk te belichten.

“Individuele stemmen spelen een belangrijke rol in het nieuws en de informatie die we consumeren. Met zoveel complexe, belangrijke verhalen die zich dagelijks ontvouwen, vertrouwen mensen niet alleen op specifieke uitgevers voor het laatste nieuws, maar wenden ze zich ook steeds meer tot betrouwbare individuele journalisten, auteurs en deskundigen.”

Deze artikelcarrousels zijn een uitbreiding van de kennispanelen die al bestonden voor journalisten.
Wanneer je een journalist op naam zoekt, geeft Google bovenaan het scherm een kader met informatie over hem of haar. Het is vergelijkbaar met wat Google zou laten zien voor elke andere publieke figuur.
Nu zullen links naar recente artikelen verschijnen bij zoekopdrachten naar een “kleine subset” van journalisten.
Gebruikers kunnen door de artikelen vegen alsof ze door de Top Stories carrousel bladeren bij zoekopdrachten naar actuele nieuwsverhalen.
Dit zal zoekers helpen een beter idee te krijgen van het soort verhalen dat de journalist verslaat, en een gevoel te krijgen voor hun schrijfstijl.
Bij het consumeren van nieuws is het belangrijk om niet alleen te weten wie de uitgever is en waar hij voor staat, maar ook om kennis te maken met de persoon achter de naamregel.


Als u een nieuwsartikel leest met een controversiële kijk op een actuele gebeurtenis, kunt u de auteur opzoeken in Google en zien hoe hij of zij verslag doet van andere verhalen.
Door dit onderzoek kun je erachter komen dat de betreffende journalist de neiging heeft te streven naar shockwaarde boven objectieve verslaggeving. Van daaruit kunt u een weloverwogen beslissing nemen over de vraag of u hun verslaggeving in de toekomst nog eens zult lezen.
Aan de andere kant kan er een journalist zijn wiens berichtgeving u bewondert, en deze functie kan u helpen meer van hun artikelen te vinden om van te genieten.

Hoe te optimaliseren voor de artikelencarrousel

Google heeft hulp nodig van uitgevers om deze nieuwe carrousels te vullen met het recente werk van een auteur.
Uitgevers en makers van inhoud kunnen helpen hun inhoud toegankelijker te maken en hun verschijning in de Google-zoekresultaten te verbeteren door gestructureerde metagegevens toe te voegen aan hun artikelpagina’s.
Op zijn minst moeten de gestructureerde gegevens de naam van de journalist of auteur bevatten, en biopagina’s voor hun journalisten met een beschrijving van hun expertise.

Beschikbaarheid

Om te beginnen is deze nieuwe functie alleen beschikbaar voor een beperkt aantal Engelstalige journalisten in de VS en kan deze worden gebruikt op mobiele apparaten.
Google wil de functie in de loop der tijd uitbreiden naar meer journalisten, apparaten en talen. Om de beste ervaring te garanderen, zal Google verschillende manieren testen om de inhoud te organiseren.
Iedereen kan feedback geven door op de knop “Feedback” te klikken in de rechterbenedenhoek van de artikelencarrousel.
Google zegt dat het actief op zoek is naar manieren om de nieuwe artikelcarrousel te verbeteren, en het gebruik van de Feedback-knop is de beste manier om uw ideeën te laten horen.

“We kijken uit naar feedback, zodat we de functie in de loop van de tijd kunnen verbeteren en uitbreiden. Uiteindelijk willen we lezers een manier bieden om snel en gemakkelijk meer te weten te komen over de mensen die verslag doen van de zaken die hun leven beïnvloeden.”

Geef een reactie