Google voegt meer manieren toe om bedrijfsprofielen te bewerken in Search

Dit is een uitbreiding van de mogelijkheden die Google vorig jaar begon uit te rollen, waarmee bedrijven basisinformatie konden bewerken en klanten berichten konden sturen vanuit de zoekresultaten.
Nu kunnen bedrijven meer details toevoegen of bewerken, zoals contactgegevens en openingstijden, en berichten maken om updates direct vanuit Google Search te delen.
Hier is een overzicht van alle nieuwe dingen die bedrijven kunnen doen zonder de zoekresultaten te verlaten.

Creëer posts

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest voor bedrijven om Google Posts te maken en te publiceren, omdat het nu direct vanuit de SERPs kan worden gedaan.
Berichten publiceren op Google Mijn Bedrijf maakt het mogelijk updates te delen met zoekers, zoals speciale aanbiedingen of nieuwe producten.
Vanaf volgende week kunnen bedrijven posts maken over aankomende evenementen, inclusief wanneer en waar ze plaatsvinden, zelfs als ze alleen online plaatsvinden.

Diensten toevoegen/bijwerken

Bedrijven die lokale diensten aanbieden – zoals bouw, autoreparatie of haarstyling – kunnen het menu ‘Profiel bewerken’ in Zoeken gebruiken om de diensten die zij aanbieden bij te werken en, indien van toepassing, de lokale gebieden die zij bedienen.

Afhaal- en bezorgbestellingen aannemen

Google biedt bedrijven in de levensmiddelensector de mogelijkheid om afhaal- en bezorgbestellingen rechtstreeks via hun bedrijfsprofiel op Google Search en Maps te accepteren.
In de komende weken kunnen deze bedrijven online bestelopties rechtstreeks vanuit Google Search toevoegen en bijwerken.
Zodra bestellen via Google is ingeschakeld, kunnen bedrijven hun bestelvoorkeuren voor afhaal en bezorging aangeven, zodat klanten weten wat het beste werkt.
Bedrijven kunnen ook menu-items toevoegen aan hun profiel vanuit Search en Maps door te klikken op ‘Profiel bewerken’.

Help klanten producten te vinden met Pointy

Naast de mogelijkheid om handmatig productinformatie toe te voegen aan bedrijfsprofielen via Search en Maps, kunnen in aanmerking komende retailers in de VS al hun in-store productinventaris automatisch toegevoegd krijgen aan hun bedrijfsprofiel door zich aan te melden voor Pointy direct vanuit Google Search.
Pointy is een product van Google dat het handmatig invoeren van productgegevens overbodig maakt.
In plaats daarvan kunnen bedrijven artikelen in hun fysieke winkel scannen en deze worden dan toegevoegd aan Google Mijn Bedrijf, zodat klanten kunnen zien wat er op voorraad is.
Aanmelden voor Pointy is momenteel gratis van nu tot 30 september.

Om deze updates voor uw bedrijfsprofiel uit te voeren, logt u eerst in op het Google-account dat aan uw bedrijf is gekoppeld.
Van daaruit kunt u de naam van uw bedrijf of ‘mijn bedrijf’ typen in Google Zoeken, of op uw profielfoto tikken gevolgd door ‘Uw bedrijfsprofiel’ op Google Maps.

Geef een reactie