Google: Zet unieke inhoud boven de Fold

Google’s John Mueller adviseert website-eigenaren dat een webpagina ten minste enige unieke inhoud moet hebben in het gedeelte boven de fold.

Wat is de Fold?

De vouw is een term die wordt gebruikt door webdesigners en internetmarketeers om de ondergrens van een webbrowservenster te beschrijven. “Boven de vouw’ verwijst naar webinhoud die zichtbaar is boven de rand wanneer een pagina voor het eerst wordt geladen. “Onder de vouw” verwijst naar het gedeelte van de pagina dat scrollen vereist om te zien

Als SEO best practice moet het gedeelte boven de fold van een webpagina ten minste enige inhoud bevatten die uniek is voor die pagina.

Dit wordt aanbevolen door Google’s John Mueller tijdens de wekelijkse SEO hangout opgenomen op 4 juni.

Een site-eigenaar genaamd Jameson Sansone stelt Mueller een vraag met betrekking tot het herhalen van dezelfde inhoud in het gebied boven de fold van meerdere webpagina’s.

Sansone herstructureert de blog van zijn site en wil dezelfde heldbanner, dezelfde koptekst, dezelfde tekst en dezelfde links bovenaan alle pagina’s met hetzelfde onderwerp gebruiken.

Hij vraagt Mueller naar zijn mening over dit idee, wetende dat Google actuele inhoud boven de fold wil zien wanneer het een webpagina crawlt.

Hoe belangrijk is het dat de inhoud boven de fold uniek is op elke pagina?

Het blijkt dat Google het vrij belangrijk vindt dat op zijn minst een deel van de inhoud boven de fold uniek is voor de pagina waarop het staat.

Hier is het volledige antwoord van Mueller.

Het belang van unieke inhoud boven de fold

Het is onrealistisch voor een site om 100% unieke inhoud boven de fold van elke webpagina te hebben.

Er zal altijd inhoud zijn die over meerdere pagina’s wordt herhaald, zoals een navigatiemenu of een banner, of andere elementen die gewoonlijk bovenaan een pagina staan.

Site-eigenaren moeten echter streven naar het plaatsen van ten minste een minimum aan unieke inhoud boven de fold .

Mueller vindt het prima om dezelfde generieke held bovenaan een pagina te plaatsen, zolang die maar wordt gecompenseerd door inhoud die elders op de site niet voorkomt.

“Het belangrijkste voor ons is dat er een bepaalde hoeveelheid unieke inhoud in het gebied boven de fold zit. Dus als je een banner bovenaan hebt, en je hebt een generieke heldafbeelding bovenaan, dat is helemaal prima. Maar een deel van de inhoud boven de fold moet uniek zijn voor die pagina.

En dat kan iets zijn als een kop die zichtbaar is in een minimum geval. Maar op zijn minst een deel van de inhoud boven de fold moet uniek zijn. Dus dat is een beetje de leidraad die we hebben in dat opzicht.”

John Mueller

Het lijkt erop dat site-eigenaren toe kunnen met een minimale hoeveelheid unieke content boven de fold, maar meer is waarschijnlijk beter.

Als het ontwerp van uw site u beperkt tot een kleine hoeveelheid aangepaste inhoud in het gebied boven de fold, probeer dan iets op te nemen dat nuttig is voor de ranking.

Iets opnemen dat relevant is voor wat de pagina zou moeten rangschikken, kan een effectieve strategie blijken te zijn.

Mueller stelt bovendien voor om niet alleen te testen hoe Google dit soort pagina’s behandelt, maar ook hoe gebruikers erop reageren.

Google vindt een minimale hoeveelheid unieke content boven de fold misschien prima, maar zullen gebruikers het ook interessant vinden?

“Het is waarschijnlijk ook iets waarbij je wilt kijken naar hoe gebruikers daarna met die pagina’s omgaan. Maar dat is meer vanuit een niet-SEO perspectief. Het is altijd, denk ik, belangrijk voor dat soort gevallen dat je kijkt naar wat er daadwerkelijk gebeurt met de gebruikers achteraf.”

John Mueller

Geef een reactie