Wat te doen wanneer de .COM die u wilt bezet is

Hebt u een geweldige bedrijfsnaam bedacht maar bent u erachter gekomen dat de .com al bezet is? Wanhoop dan niet! Bekijk deze alternatieve domeinnaam ideeën.

Je hebt net een geweldig idee voor een nieuw bedrijf, of misschien had je gewoon een idee voor een nieuwe website te bouwen. Hoe dan ook, je doet wat iedereen doet of op zijn minst zou moeten doen: je gaat een nieuw domein registreren.

Tenzij u een ongelofelijk uniek domeinidee hebt bedacht dat niet is gebaseerd op veelgebruikte woorden uit het woordenboek, zult u waarschijnlijk ontdekken dat iemand – mogelijk zelfs een domeinkraker – de .com-versie van uw domein al heeft geregistreerd.

Er zijn immers meer dan 1 miljard websites in de wereld en dat aantal groeit elke dag.

Een groot percentage daarvan bevindt zich op .COM’s. Bovendien, als een domeinnaam op de een of andere manier populair wordt op een andere TLD (top level domain) – kunt u er zeker van zijn dat iemand de .COM heeft ingepikt.

Wanhoop nog niet over uw naamgevingsidee! U hebt tal van opties om er nog steeds een geweldige domeinnaam van te maken.

What Should You Do When Your .COM Isn’t Available?

Voordat u zich gaat verdiepen in alternatieve manieren om uw domeinnaam te registreren, is het belangrijk om een stap terug te nemen en na te denken over uw plan om verkeer naar uw website te brengen.

Als uw website voornamelijk zal worden gebruikt in offline reclame, zoals tv-commercials, billboards, of visitekaartjes, is het van cruciaal belang dat uw domein gemakkelijk te spellen is.

Het uitvinden van een nieuw woord lijkt misschien een fantastisch idee en een gemakkelijke manier om uw perfecte domein te krijgen, maar het kan onbedoelde gevolgen hebben. Een ouder maar berucht voorbeeld is dat online fotodienst Flickr 3,6 miljoen unieke bezoeken per jaar verloor aan Flicker.com.

Aan de andere kant, als organisch zoeken de primaire manier is waarop bezoekers uw website zullen vinden, is het hebben van dat perfecte domein misschien niet zo belangrijk.

Op mobiel zoeken zijn domeinnamen niet eens zichtbaar in de organische zoekresultaten, dus dat geweldige domein idee zal niet eens de kans krijgen om een factor te zijn in de beslissing om op uw resultaten te klikken.

Zelfs op desktop wordt het domein van een resultaat niet op de meest prominente manier weergegeven.

Voor betaalde marketingkanalen – social of search – zal de domeinnaam een zeer ondergeschikte factor zijn in de prestaties van een marketingcampagne.

Denk aa de volgende punten bij het kiezen van een domeinnaam

Hier zijn een paar ideeën om u op weg te helpen:

1. Overweeg geen .COM te gebruiken als het grootste deel van uw verkeer afkomstig zal zijn van andere bronnen dan direct type-in verkeer.

Veel gebruikers weten niet wat uw domein is en zullen waarschijnlijk niet eens merken of het een .net, .org, .us of zelfs info is.

Bovendien heeft het gebrek aan beschikbaarheid van .COM’s ertoe geleid dat veel prominente bedrijven hun aanwezigheid op het web hebben opgebouwd op andere dan .COM-domeinen.

2. Overweeg een van de nieuwe Top Level Domains (TLD’s) te gebruiken, zoals .agency, .jobs, .online of iets dergelijks.

Hoewel er nadelen lijken te zijn voor mensen die niet weten dat deze TLD’s zelfs maar bestaan, zal het nog steeds niet uitmaken als uw verkeer voornamelijk afkomstig is van zoek- en verwijzingsbronnen.

3. Kijk voor synoniemen.

Gebruik een online thesaurus, zoals Thesaurus.com, om woordalternatieven te bedenken die lijken op je oorspronkelijke idee.

4. Probeer domeinnaamhulpmiddelen zoals NameMesh.com of BustAname.com te gebruiken, die zelfs alternatieven in andere talen hebben.

Misschien vindt u de suggesties die deze hulpmiddelen u doen niet leuk, maar ze zullen u in ieder geval een aantal creatieve ideeën geven. U had één creatief idee en kunt zeker met andere komen.

5. Als er verschillende woorden in uw domeinnaam staan, probeer dan de volgorde ervan te herschikken als u kunt.

Soms is een specifieke order niet beschikbaar als domeinnaam, maar een andere misschien wel. NYCmarketingagency.com is misschien niet beschikbaar, maar marketingNYCagency.com misschien wel.

Als u niet meerdere woorden in uw domeinnaam heeft, kunt u overwegen er een toe te voegen, wat ons bij de volgende suggestie brengt…

6. Voeg een ander woord toe aan uw domeinnaam.

TopMarketer.com niet beschikbaar? Wat dacht u van AmericasTopMarketer.com?

Soms maakt het toevoegen van enkele leuke beschrijvende woorden uw domein- en bedrijfsnaam niet alleen unieker en meer beschikbaar, maar ook de marketing van uw bedrijfsnaam van “OK” naar “WOW!”

U kunt ook gewoon woorden als “online” of “beste” toevoegen als u andere concepten tekort komt.

Domein Best Practices

Welke domeinnaam u uiteindelijk ook kiest, u kunt zich het best houden aan de volgende beste praktijken:

Uw domeinnaam moet zo kort mogelijk zijn

Kortere domeinen zijn gemakkelijker voor direct-ins, lopen niet over op visitekaartjes, zijn volledig zichtbaar in zoekmachines, en zijn sociaal vriendelijk (ze kunnen gemakkelijk van de ene persoon naar de andere worden gedeeld).

Koop geen Dropped Domein tenzij je op de hoogte bent van de geschiedenis van het domein

Ik zag eens een onroerend goed website die voorheen een Japanse adult site was geweest. Zelfs als straffen of negatieve associaties in de ranking algoritmes van zoekmachines waren uitgewist, kun je je voorstellen dat de backlinks naar die site niet fraai waren.

Er is geen reden om geassocieerd te worden met negatieve onderwerpen wanneer er zoveel potentiële domeinen in de wereld zijn.

Zet geen koppeltekens in uw domein

Ze zijn gemakkelijk te vergeten en te verwarren met de versie van de domeinnamen die geen koppeltekens gebruiken. Stel je voor dat je je domein moet spellen tijdens een telefoongesprek of in een podcast.

Gebruik geen domeinen die in verband staan met het handelsmerk van iemand anders

Dit is illegaal en kan je snel in de problemen brengen als iemand erachter komt en besluit je aan te klagen. Alle merkwaarde die u in het domein hebt opgebouwd, gaat verloren zodra u die aanmaning krijgt en het domein moet overdragen.

Gebruik sleutelwoorden, als dat mogelijk is

Er is zeer waarschijnlijk weinig SEO waarde aan een trefwoordrijk domein. Het zal nog steeds een betere keyword-naar-domein associatie opbouwen met uw klanten.

Als de domeinnaam duidelijk is voor potentiële klanten wat u precies doet, zal dat alleen maar helpen.

Prop je niet vol met zoekwoorden!

Het zal er verschrikkelijk uitzien voor gebruikers en niet helpen bij zoekmachines. Zelfs als er waarde zit in trefwoorden in een domeinnaam, overdrijf het dan zeker niet.

Denk aan uw sociale aanwezigheid

Als je een nieuw bedrijf een naam geeft, is het ideaal om er zeker van te zijn dat je een aantal andere social media accounts met dezelfde bedrijfsnaam kunt krijgen.

Gebruik KnowEm.com om er zeker van te zijn dat de meest populaire social media handles beschikbaar zijn voordat u een domein kiest.

Het zou zo jammer zijn om een geweldige domeinnaam te hebben maar dan iets als “TheReal” aan je naam te moeten toevoegen op een social media

Koop Vergelijkbare Domeinnamen

Koop eenvoudige spelfouten en andere populaire TLD’s als ze beschikbaar zijn om te voorkomen dat iemand uw bedrijfsnaam kraakt.

Dit kan u later duur komen te staan als u eenmaal een merk hebt opgebouwd en de domeinkrakers weten dat u niet echt een onderhandelingspositie hebt.

Ik heb ooit gewerkt met een wereldwijd merk dat een paar duizend dollar per domeinnaam moest uitgeven om met succes domeinen terug te vorderen die voor een paar dollar gekocht hadden kunnen worden toen ze net gelanceerd waren.

Neem geen genoegen met het .co TLD van uw merk alleen omdat het misschien beschikbaar is

Hoewel er veel populaire producten en bedrijven zijn zoals calendar.co, angel.co, en pocket.co, verliezen ze waarschijnlijk nog steeds grote hoeveelheden verkeer aan de .com-versies van hun domein die totaal geen verband houden met hun bedrijf.

Voeg geen ‘The’ toe aan een domeinnaam tenzij je ook eigenaar bent van wat erna komt

Facebook begon oorspronkelijk als Thefacebook.com, maar moest Facebook.com kopen om verwarring te voorkomen. Veel gebruikers vergeten “The” toe te voegen aan een domeinnaam en je zult onvermijdelijk verkeer sturen naar een domeinnaam zonder “the” erin.

Conclusie

Welke domeinnaam u ook kiest, het hoeft geen levenslange verbintenis te zijn.

U kunt uw aanwezigheid op het web beter beginnen met de beste oplossing die u kunt vinden in plaats van wekenlang te zoeken naar de perfecte domeinnaam.

Met een beetje creativiteit en vindingrijkheid kunt u een domein vinden dat tijdelijk of nog vele jaren voor u werkt, gewoon door deze tips en trucs te volgen over wat u moet doen wanneer uw .COM niet beschikbaar is.

Geef een reactie