Microsoft Bing opent Content Submission API als beta

Bing kondigde aan dat de Content Submission API nu meer in een publieke beta fase is na meer dan twee jaar in private beta te zijn geweest. Het Bing Webmaster Team zei dat het nu, naast de URL indiening API, uitgevers en site-eigenaren “de mogelijkheid geeft om Bing direct te informeren over URL samen met content wijzigingen via Bing Content Submission API.”

Bing Content Submission API.

De Content Submission API is een methode die websites in staat stelt om direct content naar Microsoft Bing te sturen wanneer de inhoud van de website wordt bijgewerkt of gecreëerd, zonder te wachten op BingBot crawl. Dit is anders dan de URL submission API. Met de URL indiening API kunt u alleen URL’s verzenden zodat Bing ze kan crawlen en indexeren. Met de Content Submission API stuurt u niet alleen de URL, maar u stuurt ook uw HTML, inhoud, afbeeldingen enzovoort rechtstreeks naar Bing om te indexeren, waarbij u het crawlproces technisch gezien volledig omzeilt.

Waarom zou je het gebruiken?

Bing zegt dat het u niet alleen helpt om uw inhoud en pagina’s sneller in Microsoft Bing Search te krijgen, maar ook “de crawlbelasting van BingBot op uw sites zal verminderen”.

Hoe begin je.

Volgens Microsoft moet u een API-sleutel aanvragen binnen Bing Webmaster Tools. Deze API sleutel kan worden gegenereerd vanuit Bing Webmaster Tools door de volgende stappen te volgen:

  1. Meld u aan bij uw account op Bing Webmaster Tools. Als u nog geen Bing Webmaster account heeft, kunt u zich vandaag nog aanmelden met een van de Microsoft, Google of Facebook ID’s.
  2. Voeg de site toe en controleer de site waarvoor u een URL wilt indienen via de API, als dat nog niet gebeurd is.
  3. Klik op Instellingen knop in de rechterbovenhoek en ga dan naar API Toegang sectie. Als u de API sleutel voor de eerste keer genereert, klik dan op Genereer om een API Sleutel aan te maken. Anders ziet u de eerder gegenereerde sleutel

Het bedrijf deelde code voorbeelden op haar blog post over hoe deze inhoud in te dienen via de API. Deze oplossing helpt niet alleen het indexeren van uw nieuwe of bijgewerkte URL’s te versnellen zoals de Content Submission API biedt, maar het omzeilt ook het crawlen van die inhoud en laat u inhoud rechtstreeks bij de zoekmachine indienen. Deze oplossing zou iets kunnen zijn dat je wilt testen op je eigen sites of die van je klanten en kijken of het een groot verschil maakt op de indexering en je server resources.

Geef een reactie