Google Product Reviews Update gaat live in zoekresultaten

Vandaag lanceert Google de update van het zoekalgoritme voor productrecensies, ontworpen om goed onderzochte, diepgaande inhoud te rangschikken boven korte product samenvattingen.

Voor alle duidelijkheid: dit is geen kernalgoritme-update die van invloed is op alle zoekresultaten. Deze update is specifiek gericht op productrecensies.

In een aankondiging zegt Google dat het de update voor productbeoordelingen heeft ontworpen om inhoud te belonen die gebruikers het meest nuttig vinden:

"Google Search is altijd bezig om de meest nuttige en behulpzame informatie te tonen, door middel van testen, experimenteren en beoordelingsprocessen. Hieruit weten we dat mensen productrecensies waarderen die diepgaand onderzoek delen, in plaats van dunne inhoud die gewoon een hoop producten samenvat. Daarom delen we een verbetering van onze ranking systemen, die we de productrecensies update noemen, die is ontworpen om dergelijke inhoud beter te belonen."

Voorlopig heeft deze update alleen invloed op Engelstalige zoekresultaten.

Sites die geen productbeoordelingen publiceren, hoeven zich geen zorgen te maken over deze update.

Sites die wel productreviews publiceren, moeten hun verkeer zorgvuldig in de gaten houden en op zoek gaan naar ongewone zaken.

De algoritme update gaat vandaag live, wat betekent dat site-eigenaren nu al schommelingen in verkeer en rankings kunnen waarnemen.

Een plotselinge piek of daling in het zoekverkeer, beginnend op of rond 8 april, duidt er waarschijnlijk op dat een site werd beïnvloed door de productbeoordelingen update.

Ongeacht eventuele veranderingen in het verkeer, moeten site-eigenaren een annotatie toevoegen aan Google Analytics en andere monitoring tools om aan te geven dat de productbeoordelingen update vandaag live is gegaan.

Wat als de Product Reviews Update invloed heeft op mijn site?

De bijgewerkte productbesprekingen zijn erop gericht gebruikers inhoud te bieden die inzichtelijke analyses en origineel onderzoek biedt.

Met deze update wil Google Search prioriteit geven aan productrecensies die zijn geschreven door experts of enthousiastelingen die het onderwerp goed kennen.

Site-eigenaren die denken dat ze zijn getroffen door de update voor productbeoordelingen, kunnen het beste kijken naar het advies van Google om betere inhoud te maken.

Probeer de inhoud objectief te beoordelen en vraag u af of de productbeoordelingen van uw site:

  • Waar nodig deskundige kennis over producten weergeven?
  • Laten zien hoe het product er fysiek uitziet, of hoe het wordt gebruikt, met unieke inhoud die verder gaat dan wat door de fabrikant wordt verstrekt?
  • Kwantitatieve metingen geven over hoe een product het doet in verschillende categorieën van prestaties?
  • Leg uit wat een product onderscheidt van zijn concurrenten?
  • vergelijkbare producten behandelt of uitlegt welke producten het beste zijn voor bepaalde toepassingen of omstandigheden?
  • De voor- en nadelen van een bepaald product bespreken, gebaseerd op onderzoek daarnaar?
  • Beschrijf hoe een product zich heeft ontwikkeld ten opzichte van eerdere modellen of releases om verbeteringen aan te brengen, problemen op te lossen of gebruikers op een andere manier te helpen bij het nemen van een aankoopbeslissing?
  • De belangrijkste beslissingsfactoren voor de categorie van het product identificeren en hoe het product op die gebieden presteert? Bijvoorbeeld, in een autoreview kan worden vastgesteld dat brandstofverbruik, veiligheid en weggedrag belangrijke beslissingsfactoren zijn en kunnen de prestaties op die gebieden worden beoordeeld.
  • Beschrijf de belangrijkste keuzes in de manier waarop een product is ontworpen en het effect daarvan op de gebruikers, los van wat de fabrikant zegt.

De bovenstaande aanbevelingen zijn in overeenstemming met Google’s doel om de meest nuttige productrecensies te belonen.

In de toekomst zullen recensies het moeilijker hebben om in de zoekresultaten te scoren als ze alleen korte samenvattingen van producten bevatten.

Reviews met korte samenvattingen van producten worden vaak gezien op affiliate sites die zich meer richten op het verdienen van snelle commissies dan op het bieden van werkelijke waarde aan gebruikers.

Site-eigenaars moeten nu holistische analyses van producten publiceren, waaronder vergelijkingen met soortgelijke producten en vergelijkingen met vorige iteraties van hetzelfde product.

Geef waar mogelijk kwantitatieve analyses, zoals de resultaten van snelheidstests als je een computer bekijkt, en andere gegevens die consumenten kunnen helpen bij het maken van een aankoopbeslissing.

Het lijkt erop dat Google er goed op zal letten of een recensie informatie biedt die verder gaat dan wat de fabrikant biedt. Met andere woorden, ga niet naar een productpagina en herschrijf niet wat er al op het web staat.

We zullen waarschijnlijk meer te weten komen over deze algoritme update in de loop van de tijd als het verder uitrolt.

Geef een reactie