Hoe schrijf je meta omschrijvingen die elke keer weer hoge prestaties leveren

Als het gaat om digitale inhoud, kan het moeilijk zijn om op te vallen in de huidige markt. Het verbeteren van de waarde van een webpagina gaat niet altijd over de tekst op de pagina. Content heeft ook geoptimaliseerde metabeschrijvingen nodig om zaken als click-through rates (CTR) en de perceptie van klantopties en resultaatkwaliteit te verbeteren.

Dus wat zijn meta beschrijvingen?

Zoekmachine optimalisatie (SEO) meta beschrijvingen zijn korte stukjes tekst die kort de inhoud van webpagina’s beschrijven. Deze verschijnen in de zoekmachine resultaten pagina’s (SERPs) wanneer een gebruiker zoekt naar een term of zin.

Metabeschrijvingen worden geschreven in HTML en geven een samenvatting van de inhoud van de webpagina. In de HTML-code ziet de beschrijving er als volgt uit:

<meta name="description" content="hier plaats je de beschrijving"/>

Google bepaalt de lengte van de meta description op basis van pixels. De limiet voor desktop is 920 pixels, of ongeveer 158 tekens, en 680 pixels op mobiele apparaten, of ruwweg 120 tekens. Wanneer u deze beschrijvingen maakt, moet u deze beperkingen in gedachten houden.

Een aantrekkelijke verkooppagina in combinatie met een geoptimaliseerde meta beschrijving kan het verkeer naar uw pagina exponentieel verhogen en conversies stimuleren. Het zal u onderscheiden van de zoek-snippets gekozen door Google.

Terwijl meta beschrijvingen zoek-snippets zijn, hoeven zoek-snippets geen meta beschrijvingen te zijn (verwarrend, we weten het). Meta beschrijvingen zijn een HTML-tag die u beheert, terwijl zoek-snippets HTML-tags of beschrijvingen gegenereerd door Google kunnen zijn.

Meta beschrijvingen verschijnen in SERPs met title tags en slugs. Een title tag is een versie van de paginatitel die wordt toegevoegd aan de HTML. Deze kan gelijk zijn aan of verschillen van de kop in de tekst. De slug is de URL voor de pagina.

Het belang van meta beschrijvingen

Metabeschrijvingen zijn van onschatbare waarde in uw marketingstrategie. Ze zijn in wezen een mini-advertentie voor uw webpagina. Zorgvuldig samengestelde meta beschrijvingen zien er beter uit in de zoekresultaten en verhogen de click-through rates.
Hier zijn enkele redenen waarom u SEO meta beschrijvingen zou moeten gebruiken:

 • Zie er professioneler uit in de zoekresultaten. Als u uw meta beschrijvingen zorgvuldig maakt, zullen ze er aantrekkelijker uitzien voor browsers. In een zee van zoekresultaten, moet je jezelf onderscheiden van de concurrentie. Overweeg metabeschrijvingen als u van plan bent uw contentmarketing op te frissen.
 • Hogere click-through rates verhogen de zoekresultaten. Meta beschrijvingen verhogen niet de zoekresultaten op zichzelf. Echter, de verhoogde click-through rates als gevolg van effectieve meta beschrijvingen wel. Search rankings zijn een vitaal onderdeel van webverkeer van zoekmachines. De eerste-pagina zoekresultaten van Google vangen 71-92% van alle traffic clicks. Dit wordt vergeleken met 6% van het verkeer klikken op de tweede pagina.
 • Ze zijn een belangrijk onderdeel van een grotere rich snippet plan. SERPs kan zo veel meer dan alleen de title tag, slug, en meta description. Er kunnen andere toevoegingen zijn die waarde toevoegen aan uw zoekresultaten.

Het proces

Dus, hoe schrijf je effectieve meta-beschrijvingen? Kijk eens naar het stappenplan hieronder.

1: Identificeer het traject van uw klant

Zorg ervoor dat u uw doelgroep kent en hun optimale aankoopreis. U moet ook begrijpen wat er in elke fase van de marketing funnel gebeurt. De marketing funnel volgt het traject van uw klant vanaf het moment dat hij of zij zich bewust wordt van uw merk tot het moment dat hij of zij een aankoop doet.

Metabeschrijvingen kunnen uw marketing trechter optimaliseren. Potentiële klanten kunnen bijvoorbeeld op uw merk stuiten tijdens een zoekopdracht of evalueren of u de beste optie bent. Hoe dan ook, meta beschrijvingen zijn een gemakkelijke manier voor potentiële klanten om u te leren kennen.

2: Zet een toon die consistent is met uw merk

Je wilt dat potentieel verkeer je merk leert kennen door middel van een beperkt aantal tekens, dus schrijf meta beschrijvingen die illustreren wie je bent en waarom ze op je pagina moeten klikken. Je moet het uitzoeken van uw merk boodschap dus voordat het creëren van uw meta beschrijvingen.

Al uw meta beschrijvingen moeten een duidelijke en consistente stem hebben. Het zetten van een consistente toon binnen uw beschrijvingen geeft uw bedrijf een gevoel van authenticiteit en bevordert de merkherkenning. Probeer uw publiek het gevoel te geven dat ze uw bedrijf kennen en waar u voor staat.

3: Beantwoord de vragen van je publiek

Wat wil uw publiek weten, waar gaat uw pagina over, en waarom zou een browser voor u moeten kiezen? Wanneer u deze vragen beantwoordt, zet dan altijd de belangrijkste informatie bovenaan. Als uw bedrijf bijvoorbeeld vanuit huis internet telefoondiensten kan aanbieden, vertel dan in de eerste zin wat de belangrijkste kenmerken hiervan zijn.

4: Voeg het primaire trefwoord toe

Bedenk wat het primaire trefwoord voor uw webpagina moet zijn. Dit moeten de zoekwoorden zijn waar uw publiek naar zoekt in een zoekmachine. Bij het bedenken van trefwoorden, denk na over wat u aanbiedt en wat uw publiek zal intypen om u te zoeken.

Profiteer ook van de meest populaire sociale headlines. Houd prominente figuren zoals influencers in de gaten om relevante trefwoorden te verzamelen.

Trefwoorden verschijnen in vette letters in de meta description. Bijvoorbeeld, hieronder, bij video-oproep in Google, zijn de woorden vetgedrukt om de aandacht van de lezer erop te vestigen. U wilt dat elke zin die het zoekwoord bevat impactvol is.

5: Ontwikkel inhoud die op de voordelen is gericht

Maak je metabeschrijving conversatiegericht, maar laat je publiek ook weten wat de voordelen zijn van het klikken op je content. Deze zoekopdracht vertelt klanten bijvoorbeeld dat ze kunnen ‘stappen in de perfecte vintage-geïnspireerde’ kleding. Het bevat ook een call-to-action. Het vertelt het publiek dat ze kunnen ‘Shop nu voor gratis verzending boven $150!

Extra tips

Op het eerste gezicht is het maken van metabeschrijvingen een eenvoudig proces. Zeker, in het kielzog van social media marketing hebben organisaties veel ervaring opgedaan met het schrijven van krachtige en beknopte beschrijvingen voor content. Maar er is nog steeds ruimte voor verbetering en er valt nog veel te leren. Hier zijn een paar tips van onschatbare waarde om u te helpen.

Schrijf een meta beschrijving voor elke webpagina

 • Het is misschien gemakkelijk om Google te laten beslissen welke inhoud wordt weergegeven in de zoeksnelkoppelingen. Maar als het op marketing aankomt, wilt u controle over wat zichtbaar is in de beschrijvingen op de SERP’s. U wilt ook een title-tag maken voor elke landingspagina en elk blogbericht.

Maak metabeschrijvingen niet dubbel

 • U wilt een gevarieerd aanbod van metabeschrijvingen en paginatitels. Vermijd het gebruik van dezelfde taal of zinnen voor meerdere landingspagina’s en blog posts. U moet ervoor zorgen dat u een grote kans heeft om verkeer naar uw site te leiden. Hiervoor kan het nodig zijn dat u alle bestaande meta descriptions bijhoudt. Gebruik gratis apps voor het delen van bestanden om uw contentmakers in staat te stellen deze informatie te delen.

Vermijd het gebruik van aanhalingstekens

 • Metabeschrijvingen zijn in HTML, dus je moet oppassen dat je geen tekens gebruikt die die taal breken. Als u een aanhalingsteken moet gebruiken, gebruik dan in plaats daarvan het enkele aanhalingsteken (d.w.z. ‘SEO’). Dit zal de integriteit van uw meta-beschrijvingen garanderen wanneer ze in de SERP verschijnen.

Denk aan uw ABC (en ABR’s)

 • Uw ABC’s staat voor ‘always be crafting’ en ABR’s betekent ‘always be researching’. Dit geldt ook voor uw bestaande inhoud. Je wilt nieuwe content creëren en tegelijkertijd de oude opfrissen.
 • De metabeschrijvingen van eerdere content kunnen worden bijgewerkt in lijn met prominente trends om ze relevant te houden.

Gebruik niet te veel trefwoorden

 • Het is goed om trefwoorden te gebruiken in uw meta beschrijvingen. Echter, het herhalen van uw zoekwoord negen keer of meer zal u bestraft worden. Het zal ook zorgen voor ineffectieve beschrijvingen. Je hebt maar een beperkt aantal karakters, dus je communiceert alle vitale informatie in 50-100 van deze.

Wees eerlijk in je beschrijvingen

 • Probeer uw publiek niet te misleiden. U wilt de aandacht van de lezer trekken en hen aanmoedigen om te klikken, maar u moet de ethische overwegingen in het oog houden. Eerlijk zijn in uw inhoud zal u ook beschermen tegen eventuele juridische implicaties. Overweeg eens te kijken naar de wetten voor online bedrijven. Is dit ons gericht

Hier zijn nog wat tips:

 • Plaats het trefwoord vooraan in de titel.
 • Focus op de lezers.
 • Vergeet uw merknaam niet.
 • Schrijf tussen 50-60 tekens.

Takeaways

Het maken van metabeschrijvingen geeft organisaties controle over hoe ze zich presenteren in SERP’s. Content Marketeers moeten rekening houden met het merk van het bedrijf en de doelgroep wanneer ze deze opstellen. Het ontwikkelen van dit materiaal zou een actief onderdeel moeten zijn van content creatie.

Het produceren van effectieve meta descriptions zal uw CTR verhogen en uw zoekresultaten verbeteren. De mogelijkheid om deze goedkope marketingmethode te gebruiken moet daarom volledig worden benut. Uw team spendeert tijd en middelen om een aantrekkelijk platform voor uw publiek samen te stellen. Door gebruik te maken van meta descriptions, zorg je ervoor dat je gebruikers de vruchten van hun arbeid zien.

Tot slot, vergeet niet om altijd inhoud te creëren en onderzoek te doen naar de meest up-to-date trends. Niets is erger dan een verouderde website en hetzelfde geldt voor uw meta beschrijvingen. Het is een gemakkelijke manier om websiteverkeer te verhogen en uw organisatie naar succes te leiden.

Geef een reactie