SEO handleiding voor beginners: Hoe begin je met SEO?

Nu is het tijd om met SEO te beginnen. Als u wilt dat uw klanten u ook online vinden, moet u hoog scoren. Wat moet u doen? Hoe begin je met SEO? Of, hoe begin je met SEO op een gloednieuwe site? In deze blog post, zal ik je door de 7 stappen leiden die je moet nemen om je SEO strategie op poten te zetten.

Hoe te beginnen met SEO?

Dus, je bent je eerste site begonnen en je wilt dat hij gevonden wordt, zodat je je gedachten en opvattingen met de wereld kunt delen. Wat moet je doen? Laten we de stappen doorlopen om met SEO te beginnen!

1> Installeer Yoast SEO

Ervan uitgaande dat uw website op WordPress draait, zou het installeren van Yoast SEO de eerste stap in uw SEO strategie moeten zijn. Onze Yoast SEO plugin zal u helpen om ervoor te zorgen dat uw website crawlbaar en vindbaar is. Yoast SEO zal direct zorgen voor een aantal technische SEO problemen, gewoon door te worden geïnstalleerd op uw website. Daarnaast zal onze plugin je helpen om je website zo op te bouwen dat Google hem begrijpt en rangschikt. Wij bieden een gratis en een premium plugin. Als je net begint, zul je waarschijnlijk niet nodig onze premium versie nog niet, hoewel het kan al bespaart u wat kostbare tijd.

2> Haal die eerste link

Google moet weten dat je website bestaat. En, om Google te laten weten over uw geweldige nieuwe site, moet u ten minste één externe link naar uw site hebben. De reden hiervoor is: Google crawlt het web. Het volgt links en slaat alle webpagina’s die het vindt op in een zeer grote database genaamd de index. Dus, als je in die index wilt komen, heb je (ten minste) één externe link nodig. Zorg er dus voor dat je die link van een externe website krijgt!

3> Waar wil je op scoren?

Zorg ervoor dat u het juiste publiek naar uw website trekt. Wie zijn uw klanten? Voor wie heeft u deze website gebouwd? Welke termen gebruiken uw klanten wanneer ze zoeken op Google? En wat is hun zoekintentie, naar wat voor soort inhoud zijn ze op zoek? Kom zoveel mogelijk te weten over uw publiek.

SEO’s noemen dit stadium het doen van uw zoekwoorden onderzoek. Dit is een moeilijke en belangrijke fase. Er zijn een heleboel handige tools die het doen van zoekwoorden onderzoek makkelijker maken. Sommige van deze tools zijn gratis, andere zijn vrij duur. Hoewel deze tools de moeilijke fase van zoekwoorden onderzoek makkelijker maken, moet u niet vergeten dat u uw zoekwoorden onderzoek niet kunt uitbesteden aan een tool. Je moet echt nadenken over je publiek en over de zoektermen die ze gebruiken. Het is ook belangrijk om te analyseren wat u ziet in de zoekresultaten pagina’s bij het invoeren van uw zoekwoorden. Neem de tijd voor deze fase. Het is van cruciaal belang. Als u uw zoekwoorden onderzoek goed doet, zult u komen met een lange lijst van zoekwoorden die u wilt rangschikken voor.

4> Stel realistische doelen

Voor een nieuwe site is het vrij moeilijk om in het begin hoog te scoren. Oudere sites hebben al een geschiedenis, hebben hun autoriteit gevestigd en veel links die naar hen wijzen. Dat betekent dat de crawlers van Google vaker langskomen bij oudere sites. Om een nieuwe site te laten ranken, zul je altijd een beetje geduld moeten hebben. En onthoud: sommige zoektermen zullen buiten bereik zijn voor een nieuwe site omdat er te veel concurrentie is. Proberen te scoren voor [WordPress SEO] zal vrij moeilijk zijn voor een nieuwe blog, vanwege de hevige concurrentie op die term van Yoast.com.

Als u net begint met uw site, probeer dan te scoren voor long-tail trefwoorden. Long-tail keywords zijn keywords die langer en specifieker zijn en veel minder concurrentie hebben dan de populaire head keywords. Na een tijdje, wanneer uw site begint te rangschikken voor de long-tail zoekwoorden, kunt u proberen en gaan na de meer hoofd zoekwoorden.

5> Interne koppelingen

Zoals ik in stap 2 al zei, volgt Google links. Google volgt ook de links op uw website, uw interne linking structuur. Het crawlt door je website en volgt de interne linkstructuur van je site. Die structuur is als een gids voor Google. Zorg ervoor dat uw interne linking structuur foutloos is. Dat zal helpen bij je ranking.

Als je begint met een gloednieuwe website, zul je waarschijnlijk nog niet veel inhoud hebben. Dit is het perfecte moment om na te denken over structuur. Nu is het relatief eenvoudig. Het is alsof je een nieuwe kast hebt en je bent nog niet begonnen met kleren kopen. Nu is het moment om na te denken over de dingen die je op de bovenste plank wilt zetten en welke items je achterin je kast wilt verstoppen. Dus, beslis welke pagina’s het meest belangrijk voor je zijn. Wat zijn de pagina’s waarmee je wilt ranken? Zorg ervoor dat deze pagina’s de meeste interne links hebben die er naartoe wijzen.

6> Begin te schrijven.

Om te worden gerangschikt, moet je inhoud hebben. Een zeer belangrijke stap in hoe te beginnen met je SEO is om geweldige content te schrijven voor al die zoektermen waar je voor gevonden wilt worden. De inhoudsanalyse in de Yoast SEO plugin zal je helpen om die inhoud te schrijven. De analyse zal je helpen om een tekst te schrijven die zowel leesbaar als SEO vriendelijk is.

Zorg er tijdens het schrijven voor dat je de woorden gebruikt waarop je gevonden wilt worden. Gebruik ze in de koppen en in de inleiding en conclusie van uw tekst. Nadat je je tekst hebt geschreven, moet je je SEO-titel en je metabeschrijving optimaliseren. De Yoast SEO plugin zal je helpen om al deze dingen te doen.

7> Haal die links!

Externe links zijn belangrijk om uw site op hoge posities in die zoekmachines te krijgen. Maar het verzamelen van die externe links kan een moeilijk proces zijn. Zorg ervoor dat u inhoud schrijft die mensen willen delen en waarnaar ze willen linken. Originele ideeën en goede, waardevolle inhoud zullen de kans dat mensen willen delen zoveel groter maken.

Natuurlijk, mensen bereiken en ze bewust maken van je geweldige website en product kan ook een goede strategie zijn om die externe links te krijgen. Lees meer over een succesvolle link building strategie of kom eerst te weten wat link building is.

En dan wat?

De waarheid is dat SEO meer is dan deze 7 stappen. Dit is slechts het allereerste begin, de stappen die je neemt om te beginnen met SEO. Om op lange termijn hoge posities in de zoekmachines te krijgen, moet je hard werken. Je content moet geweldig zijn, je sitestructuur moet vlekkeloos blijven (en dat is een uitdaging als je site groeit) en je zult die externe links moeten blijven verdienen. De enige manier om dat echt te doen, op de lange termijn, is ervoor te zorgen dat uw publiek het leuk vindt om uw website te bezoeken. Dus, als je de hoogste rang wilt, zorg er dan voor dat je site de allerbeste is. Veel succes!

Geef een reactie