6 Creatieve manieren om Website Traffic Estimators te gebruiken in SEO

Geschatte gegevens over websiteverkeer zijn beschikbaar in een aantal gratis en betaalde tools.

Variërend van analytische platforms tot algemene website tools zoals SimilarWeb of Alexa en tot reclame intelligence tools, deze komen met verschillende functies en niveaus van nauwkeurigheid.

Daarbuiten kun je in tools komen die gebouwd zijn voor specifieke doeleinden, zoals SEO en PPC intelligence tools gebundeld met product suites zoals Ahrefs, SEMrush, Spyfu, KeywordSpy, en meer.

Het is belangrijk om te erkennen dat de meerderheid van deze tools gebruik maken van geschoolde methodologieën om verkeer in te schatten en geen toegang hebben tot de werkelijke verkeersstatistieken.

Er zullen overschatte en onderschatte cijfers zijn die niet moeten worden genomen als 100% waarheid.

Dat betekent echter niet dat deze tools geen waarde hebben.

Er zijn grote mogelijkheden om verder te gaan dan enkel top-line verkeer en om trending en vergelijkende gegevens te gebruiken, zolang je voorzichtig bent met de concurrenten en sites die je gebruikt in je vergelijking.

Bekijk deze zes manieren om website traffic estimator tools te gebruiken in uw SEO en marketing strategieën.

1. Benchmarking

Je kunt veel verschillende statistieken krijgen, variërend van totaal verkeer tot verkeer per kanaal, verkeer per apparaat, en zelfs diepere duiken in secundaire statistieken van websiteverkeerstools.

Ik vind dat deze gegevens uitstekend zijn voor benchmarking.

Als u uw eigen verkeer vergelijkt met dat van concurrenten of met degenen die u wilt evenaren, vindt u misschien gebieden van differentiatie waar u groeidoelstellingen kunt maken.

Het benchmarking rapport in Google Analytics is een tool die naar mijn mening onderbenut wordt.

Het laat toe om een gelijkaardige industrie te selecteren en te segmenteren om te vergelijken en overlapt uw echte statistieken met die van anderen die zich ook in die industrie bevinden.

Het nadeel is dat concurrenten of collega’s in de industrie worden samengevoegd en anoniem blijven in vergelijking met wat de andere categorieën van tools kunnen leveren.

2. Verwachtingen instellen

We willen allemaal met een toverstafje zwaaien en magische verkeersbronnen tot leven laten komen.

Zelfs met het harde werk van optimalisatie, targeting, messaging, en het ontwikkelen van boeiende inhoud, verspillen we onze tijd en aandacht als de realiteit is dat er geen verkeer te krijgen is.

Door te kijken naar concurrenten en vergelijkbare organisaties met website traffic tools, kunnen we achterhalen wat onze verwachtingen zouden moeten zijn.

Ervan uitgaande dat we onszelf hebben gebenchmarkt, kunnen we ons vervolgens verdiepen in specifieke kanalen, inhoud en hiaten in onze eigen sites.

Omgekeerd, kunnen we ontdekken dat we waarschijnlijk de markt hebben afgetapt.

Als we veruit de marktleider zijn en onze reclame- en SEO-onderzoekstools ons vertellen hoe groot ons publiek is, kunnen we een completer beeld zien.

Het helpt om te weten of onze beste optie is om te gaan na onaangeboorde potentieel of om te proberen om marktaandeel te nemen van andere sites in onze branche.

3. Het bepalen van de juiste kanaalmix

We kunnen veel leren over ons publiek door te kijken naar concurrenten en andere sites in dezelfde branche of thought leadership-ruimtes.

Zorg ervoor dat je de juiste mix hebt van concurrerende of vergelijkbare sites die je eerst wilt profileren en valideer dat ze op zoek zijn naar hetzelfde publiek als jij.

Door te zien wat andere sites ervaren in hun uitsplitsing van specifieke kanalen, kunt u bepalen waar ze het goed doen en waar hun webpubliek hen misschien vindt.

U wilt zeker kijken naar veel andere sites in uw vergelijking, zodat u kunt controleren voor variabelen zoals hoe goed een specifieke concurrent doet SEO, sociale media, enz.

Of u nu duidelijke trends ziet in welke verkeersbronnen het best presteren of dat het meer een ongelijksoortig beeld is, u kunt een idee krijgen van hun strategieën en de mate van inspanning die elk kanaal levert.

Dit kan u helpen te bepalen en te bevestigen welke digitale marketingkanalen en welke algemene mix voor u de juiste zijn.

4. Inhoud Onderwerpen & Formaten

Het bijwerken of bevestigen van je kanaalmix is een goed startpunt bij het bepalen van je contentbehoeften en je investering daarin.

Behalve dat, en naast het luisteren naar ons eigen publiek, is het kijken naar concurrenten een geweldige manier om te bepalen over welke inhoudelijke onderwerpen we het moeten hebben.

Je zou vrij snel toegang moeten hebben tot je eigen mix van desktop versus mobiel verkeer en meer gedetailleerde uitsplitsingen naar apparaten, browsers, technologie, en meer.

Wanneer u echter analyses uitvoert met traffic estimator tools van concurrenten en aspirant vergelijkbare sites, kunt u groeimogelijkheden vinden en bepalen hoe de ideale mix voor uw doelgroep er in de toekomst uit zou kunnen zien.

Investeringen in content kunnen kostbaar zijn. Het is belangrijk om te weten in welke formats u moet investeren (bijv. mobiel) en hoe mensen daar moeten komen (bijv. sociale media).

U kunt tools als SimilarWeb en SEMrush (of combinaties van andere) gebruiken om een beeld te schetsen van waar u staat, waar uw concurrentie staat, en waar u wilt zijn om te helpen met uw stappenplan.

5. Trefwoord Intelligentie

Search-marketeers maken al gebruik van veel tools met een functionaliteit om het websiteverkeer te schatten.

Standalone keyword spy tools, SEO en PPC suites van tools, en zelfs de bredere website traffic tools (bijv. SimilarWeb) bevatten keyword data in betaalde programma’s.

Zo veel van onze aandacht in search gaat uit naar onze inhoud en focus en het matchen daarvan met wat ons publiek zoekt.

Dat is zeker op doel en wat we moeten doen.

Het is echter een misser als we niet kijken naar onze concurrentie.

We kunnen een grote voorsprong krijgen door te weten hoe goed of slecht onze concurrenten het doen.

Kijk naar de top zoekwoorden en long-tail termen waar je concurrenten het goed mee doen in search en combineer dat met hun top traffic pagina’s.

Het is een ding om te kijken naar rankings, maar een heel ander niveau om te zien hoeveel verkeer die rankings genereren.

We willen niet onze inspanningen verspillen aan het najagen van de verkeerde rankings die niet het verkeer dat we nodig hebben om onze zakelijke doelen te bereiken over de hele linie.

6. Link Building Onderzoek

Verkeersschattingstools kunnen een geweldige bron zijn voor linkonderzoek.

Het kan overweldigend zijn en een full-time inspanning om link onderzoek en link building te doen.

We kunnen ook op een punt komen waar we het gevoel hebben dat we onze mogelijkheden hebben uitgeput.

Wanneer je alle linkonderzoeken hebt uitgekamd die je SEO-tools je kunnen bieden, verruim je dan tot de spy en meer algemene tools. Zij kunnen licht werpen op een aantal nieuwe en andere mogelijkheden.

Geen enkele tool kan je alle links en het hele web laten zien van wie naar wie linkt, dus verbreed je onderzoek naar zoveel tools als je middelen en reikwijdte kunnen en moeten rechtvaardigen.

Haal het meeste uit de inzichten van de website traffic estimator

Als SEO-professionals hebben we toegang tot een heleboel verschillende tools.

Als we search-marketeers zijn, leven we waarschijnlijk in de zoekplatforms die ons rapportagefunctionaliteit, onderzoekstools en andere manieren geven om ons werk efficiënt te doen.

We hebben niet altijd zin om naar meer tools en datalagen te kijken als we bedolven zijn onder de dagelijkse beslommeringen.

Hopelijk zullen deze creatieve manieren om websiteverkeerstools te gebruiken helpen om mogelijkheden te creëren voor nieuwe verwachtingen, benchmarking, contentstrategie, en meer.

Geef een reactie