Google Ads App krijgt nieuwe functies na 3 maanden van geen updates

De mobiele app Google Ads krijgt een update met twee nieuwe functies waarmee adverteerders de campagneprestaties direct kunnen controleren en verbeteren.

De nieuwe functies omvatten:

  • Aangepaste meldingen over prestatie- en statuswijzigingen.
  • Meer gegevens over schommelingen in campagneprestaties.

Hier is een overzicht van elk van deze updates.

Aangepaste meldingen

Adverteerders kunnen nu de mobiele app van Google Ads gebruiken om aangepaste meldingen in te stellen over zaken die voor hen belangrijk zijn.

Als een adverteerder bijvoorbeeld tijdens een seizoensuitverkoop het conversievolume in de gaten wil houden, kan de app zo worden geprogrammeerd dat deze een melding stuurt wanneer het conversievolume met een bepaald bedrag toeneemt.

In dit voorbeeld van Google kun je zien hoe de app is ingesteld om een melding te sturen als het conversievolume met meer dan 10% stijgt.

Om een aangepaste melding in te stellen, ga je eerst naar de Instellingen-pagina en meld je je aan voor meldingen als je dat nog niet hebt gedaan.

Tik vervolgens op aangepaste meldingen om uw eigen waarschuwingen in te stellen. Deze kunnen op elk moment worden aangepast.

Inzicht in prestaties

Prestatie-inzichten worden toegevoegd aan de mobiele app van Google Ads, waarmee adverteerders de controle over hun campagnes kunnen behouden wanneer ze niet achter een computer zitten.

Deze informatie is beschikbaar in de desktopinterface van Google Ads, en adverteerders hebben er nu ook toegang toe op hun telefoon.

Bovendien stuurt de app realtime meldingen wanneer er significante wijzigingen in een van deze nieuw toegevoegde prestatie-inzichten worden gedetecteerd.

In de melding wordt uitgelegd waarom de verandering is opgetreden en Google Ads kan een aanbeveling doen om de problemen op te lossen.

Deze updates zijn nu beschikbaar in de nieuwste versie van de Google Ads mobiele app op Android en iOS.

Lange tijd, geen updates

Deze update volgt op een gat van drie maanden zonder updates voor de Google Ads app. Google laat zelden een van zijn apps langer dan een maand zonder op zijn minst een kleine update, maar dat is de laatste tijd niet het geval geweest.

De apps van Google zijn zo lang zonder updates gebleven dat iOS gebruikers waarschuwt dat ze een verouderde app gebruiken.

De updates voor de Google-apps zijn de afgelopen dagen op gang gekomen, maar veel apps zijn nog drie maanden verouderd.

Op het moment van schrijven wachten apps als Google Chrome, Google Drive, Google Maps, Google Photos en andere op updates.

Google heeft geen commentaar gegeven op het gebrek aan updates, maar er wordt gespeculeerd dat de reden te maken zou kunnen hebben met de nieuwe App Store-regels van Apple die in december zijn ingevoerd.

Apple eist nu van app-ontwikkelaars dat ze zelf verslag doen van de gegevens die ze van gebruikers verzamelen en hoe die gegevens worden gebruikt.

De informatie die ontwikkelaars verstrekken, wordt gebruikt om een privacy-“voedingslabel” te maken dat gebruikers kunnen bekijken voordat ze een app downloaden.

Hier is bijvoorbeeld het nieuwe privacylabel voor de Google Ads-app:

Aangezien Google enkele maanden na de invoering van de verplichte labels door Apple is gestopt met het updaten van zijn apps, denken sommigen dat het bedrijf de regels van Apple probeert te omzeilen. Nogmaals, dat is puur speculatie.

Google heeft onlangs officieel verklaard dat het geen plannen heeft om alternatieve methoden te ontwikkelen om gebruikers te volgen.

Als we mogen afgaan op de recente activiteiten van Google, zullen in de komende dagen of weken wellicht meer van zijn verouderde apps worden bijgewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *