Google herontwerpt mobiele zoekresultaten

Google werkt het ontwerp van mobiele zoekresultaten bij met een moderne ervaring die het voor mensen gemakkelijker maakt om te vinden wat ze zoeken.

Met de vernieuwde versie van mobiel zoeken wil Google de ervaring voor gebruikers op drie belangrijke manieren verbeteren:

  • Makkelijker lezen: Secties en labels zijn groter en duidelijker om gebruikers te helpen sneller te vinden wat ze zoeken.
  • Eenvoudiger ontwerp: Verbeteringen aangebracht in de ontwerpen van secties en resultaatkaarten om meer witruimte te creëren, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op inhoud die ertoe doet.
  • Moderne benadering: Een frisse nieuwe look voor Search die Google omschrijft als “eenvoudig, vriendelijk en benaderbaar”.

Laten we eens kijken naar een aantal van de belangrijkste elementen van het herontwerp, een inspanning die werd geleid door Google-designer Aileen Cheng.

5 belangrijke elementen van het Google Mobile Search-herontwerp

1: Edge-to-Edge ontwerp

“We hebben besloten om een nieuw ontwerp te maken met resultaten van rand tot rand en om het gebruik van schaduwen tot een minimum te beperken, zodat het gemakkelijker is om meteen te zien waarnaar je zoekt.

Het algemene effect is dat je meer visuele ruimte en ademruimte hebt voor zoekresultaten en andere inhoud om centraal te staan.”

Zei Cheng

2: Lezen

Overal in het ontwerp is grotere, vetgedrukte tekst gebruikt om de resultaten beter scanbaar te maken.

3: Eenvoud

“We willen de zoekresultaten laten schitteren, zodat mensen zich kunnen concentreren op de informatie in plaats van op de designelementen eromheen.


Het gaat erom de ervaring te vereenvoudigen en mensen zo duidelijk en snel mogelijk bij de informatie te brengen die ze zoeken.”

Zei Cheng

4: Kleur

In het nieuwe ontwerp wordt bewuster gebruik gemaakt van kleur om de ogen naar belangrijke informatie te leiden.

5: Google gevoel

Google wil vooral het gevoel behouden dat het een Google-dienst gebruikt die “bubbeliger en bouncier” is.

Het ontwerp leent van de rondheid van het Google-logo en maakt pictogrammen en ander beeldmateriaal meer rond.

Let op de cirkels in het logo, de zoekbalk en het lettertype. Volgens Google voelt dit meer benaderbaar, vriendelijk en menselijk aan.

Meer hiervan is nu te zien in het lettertype, de afgeronde randen van de kennispanelen en aan één kant van een afbeeldings- of videocarrousel.

Binnenkort van toepassing

Google zegt dat het nieuwe ontwerp voor mobiele zoekresultaten “in de komende dagen” wordt uitgerold.

De update heeft alleen invloed op het uiterlijk en het gevoel van de zoekresultaten. Er is geen verschil in hoe content wordt geïndexeerd of gerangschikt, hoeveel informatie wordt opgenomen in de zoeksnelkoppelingen, of iets dergelijks.

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *