Google zegt dat websites met enige hoeveelheid volwassen inhoud niet in aanmerking komen voor rich results.

Google’s John Mueller zegt dat websites met enige volwassen inhoud, ongeacht het bedrag, niet in aanmerking komen om rijke resultaten te dienen.

Dit onderwerp wordt besproken tijdens de Google Search Central SEO kantoor-uren live stream van 11 december. Een site-eigenaar vraagt Mueller welke gestructureerde data markup, indien aanwezig, is toegestaan op volwassen websites.

Het is bekend dat Google geen rijke resultaten serveert voor volwassen content, en Mueller bevestigt dit in zijn antwoord, maar de vraag komt om de zoveel tijd naar voren.

“Ik denk dat we in onze richtlijnen voor rijke resultaten zeggen dat geen van [de rijke soorten resultaten] nuttig zijn voor websites voor volwassenen. Maar ik heb het recentelijk niet gecontroleerd.

Ik weet niet of er iets is veranderd, maar voor zover ik weet zijn de rijke resultaten die ik ken expliciet niet bedoeld voor websites met inhoud voor volwassenen.”

Google dient geen rijke resultaten voor de inhoud van volwassenen, maar er is ook geen straf of degradatie verbonden aan het gebruik van de opmaak.

“Ik denk niet dat er een soort van handmatige actie of webspam actie plaatsvindt in zoiets.

Het is meer dat onze systemen herkennen: oh dit is een website voor volwassenen, en het wil deze rijke soorten resultaten laten zien, maar aangezien het een website voor volwassenen is, zullen we ze gewoon niet laten zien. Dus het is niet zo dat het gedegradeerd zal worden of zoiets.”

Van daaruit wordt de discussie meer korrelig, want Mueller wordt gevraagd of niet-volwassen content rijke resultaten kan opleveren als deze gepubliceerd wordt op een website die bekend staat om 18+ content.

Mueller vraagt of een domein eender welke volwassen inhoud kan hebben en in aanmerking blijft komen voor rijke resultaten.

Mueller op inhoud voor volwassenen & Google’s rijke resultaten

Het is bekend dat Google geen volwassen inhoud zal dienen als een rijk resultaat. Maar wat als een volwassen website inhoud heeft die veilig is voor alle doelgroepen – komt deze in aanmerking voor rijke resultaten?

Mueller legt uit of inhoud in aanmerking komt voor rijke resultaten, afhankelijk van SafeSearch-filters. Inhoud die niet door de SafeSearch-filters van Google komt, kan niet worden weergegeven als een rijk resultaat.

Als het grootste deel van de inhoud van een domein niet door SafeSearch wordt gehaald, blijft Google aan de veilige kant en wordt alle inhoud van dat domein gefilterd. Dit betekent dat alle inhoud niet in aanmerking komt voor rijke resultaten, zelfs als een percentage veilig is voor alle doelgroepen.

“Met veel van de veilige zoekfilters proberen we ze toe te passen op een breder URL-patroon op een website. Dus als we zien dat een heel domein voor het grootste deel volwassen content is, en je hebt een klein deel dat niet volwassen is, dan zouden we waarschijnlijk het hele domein filteren. We willen daar aan de veilige kant blijven.

Als je individuele subdomeinen hebt, waar sommige volwassen zijn en sommige niet, dan maakt dat het een beetje makkelijker. Als je aparte domeinen hebt, dan maakt dat het voor ons natuurlijk een stuk makkelijker om te begrijpen dat dit compleet aparte websites zijn die anders behandeld zouden moeten worden”.

Mueller voegt eraan toe dat dit andersom werkt. Als een niet-volwassen website een percentage van de inhoud bestemd is voor een volwassen publiek, dan wordt het hele domein gefilterd door veilig te zoeken.

“Het gebeurt ook andersom dat sommige sites geklasseerde secties hebben die voor volwassenen bestemd zijn, en als die sectie dan ingebed is in de hoofdwebsite op een manier die moeilijk te scheiden is, dan kunnen we zeggen dat we niet weten hoeveel van deze site gefilterd moet worden door middel van veilig zoeken.

Misschien filteren we te veel, misschien filteren we niet genoeg. Aan de andere kant, als je dat verplaatst naar een subdomein dan is het een stuk makkelijker om te zeggen oh dit subdomein moet zo behandeld worden, en het andere subdomein moet anders behandeld worden”.

Volwassen inhoud kan een heel domein niet in aanmerking laten komen voor rijke resultaten, ongeacht hoeveel of hoe weinig van die inhoud op de site verschijnt.

Om te voorkomen dat een heel domein door SafeSearch wordt gefilterd, publiceert u vervolgens inhoud voor volwassenen op een subdomein of, indien mogelijk, op een aparte website.

Hoor de volledige reactie van Mueller in de onderstaande video:

#