Google gebruikt augmented reality om gebruikers te laten experimenteren op cosmetica

Google lanceert een digitale “try it on” ervaring voor een aantal cosmetica-gerelateerde vragen met behulp van augmented reality, kondigde het bedrijf donderdag aan. Het werkt met gegevenspartners ModiFace en Perfect Corp om duizenden oogschaduwtinten en lippenstiften van merken zoals L’Oreal, MAC Cosmetics, Black Opal en Charlotte Tilbury te visualiseren. De functie wordt deze week in de VS gelanceerd.

Hoe het werkt.

Wanneer u zoekt naar bepaalde oogschaduw- of lippenstiftproducten op de Google-app, kan het kennispaneel een staaltje tinten bevatten, dat op verschillende modellen met verschillende huidtinten kan worden bekeken.

U kunt de producten ook virtueel uitproberen. De ervaring maakt gebruik van de camera aan de voorkant van uw mobiele apparaat en augmented reality om de cosmetica op uw gezicht aan te brengen.

Productaanbevelingen in Shopping and Discover.

In de aankondiging zei Google ook dat productaanbevelingen van schoonheids-, kleding-, en huis- en tuinliefhebbers en -experts kunnen verschijnen in de Google Shopping sectie en Discover-feed voor mobiele gebruikers.

Het bedrijf gaf twee voorbeelden van hoe dat eruit kan zien, met professionele make-up artist Jonet en kaarsenmerk Homesick Candles (beide links zijn alleen te zien op mobiele apparaten). De aanbevelingen bevatten betaalde advertenties voor de bijbehorende producten.

Geef een reactie