Algoritmen worden voortdurend bijgewerkt om zoekers de beste gebruikerservaring te bieden. Is het gebruik van verkeerd gespelde trefwoorden nog steeds een geldige strategie voor SEO? Ontdek het hier.

In de pre-Google dagen van SEO was het zoeken heel eenvoudig.

De algoritmen waren niet super geavanceerd, en waren eigenlijk gewoon een mooie manier om te zeggen “geef me alle documenten die deze exacte zin bevatten, en rangschik ze op hoeveel keer het verschijnt”.

De zoekmachines gaven ons zelfs een meta-tag zodat we hen konden vertellen voor welke sleutelwoorden de pagina relevant was.

Zoals u zich kunt voorstellen, hebben wij als SEO-professionals daar misbruik van gemaakt.

Het maakt niet uit waar een website over ging, het was niet ongewoon om “Britney Spears” te zien verschijnen in hun meta-tag.

Serieus, het was zo’n groot volume (en zwaar gespamde) zoekterm dat het letterlijk een van de voorbeelden is die Google gebruikt als ze het hebben over spelfouten en het begrijpen ervan vandaag de dag (meer daarover in een minuut).

Vanwege al dat misbruik door SEO-professionals, en vanwege de enorme vooruitgang op het gebied van informatieontsluiting en NLP, gebruikt geen enkele gerenommeerde zoekmachine nog meta-sleutelwoorden.

Ook zijn zoekmachines beter geworden in het begrijpen van wat woorden betekenen.

Hier is een voorbeeld uit een Google-praatje van een paar jaar geleden waar ze het hebben over hoe ze proberen om spelfouten te begrijpen en welk woord de gebruiker echt bedoelde.

Je raadt het al, de voorbeelden zijn Britney Spears

We hoeven niet in detail te treden over hoe dit soort algoritmen werken, maar het is vrij duidelijk dat Google (en Microsoft Bing) weten dat al deze trefwoordvarianten eigenlijk “britney spears” zijn.

Als je nieuwsgierig bent naar welke woorden het vaakst verkeerd gespeld worden in elke staat, dan heeft Google die gegevens ook gedeeld.

Vroeger was er een tijd dat we wat verkeer konden winnen door in te spelen op veel voorkomende spelfouten.

Ik weet zeker dat je nog steeds een aantal oude SEO-artikelen hierover kunt zien verschijnen in Google, en ik weet zeker dat je zelfs een aantal SEO-professionals kunt vinden die het aanbevelen – maar dat is niet langer het geval.

Tegenwoordig zijn Google en Microsoft Bing slim genoeg om de spelfouten te herkennen, deze om te zetten naar het juiste woord, en je dan resultaten te laten zien voor dat woord.

Dat zien we in de zoekresultaten als we dingen verkeerd spellen.

Google vertelt ons eigenlijk dat ze resultaten laten zien voor de juiste gespelde term.

Als je nu daadwerkelijk wilt zoeken naar een spelfout, moet je op de link google klikken die je krijgt, (of enkele parameters in de URL wijzigen).

Verkeerde spellingen kunnen je zelfs pijn doen

Tegenwoordig is het script een beetje omgedraaid op spelfouten.

Aangezien Google en Microsoft Bing websites van hogere kwaliteit willen belonen, is er een theorie in de SEO-gemeenschap dat spelfouten kunnen worden gezien als een signaal van lage kwaliteit en dat ze uw site kunnen schaden.

Ik zou het risico niet nemen.

#