Google voegt meer discovery toe aan Google Maps met ‘community feed’.

Google ontwikkelt de “sociale functies” van Google Maps verder met de uitrol van een nieuwe “community feed” onder het tabblad Explore van Google Maps. Dit gebeurt wereldwijd voor zowel Android als de iPhone.

Afgelopen november is Google begonnen met het volgen van LocalGuides. Dat gebeurde in naam van de lokale ontdekking. In het verlengde van dat concept presenteert Google’s nieuwe community feed een ander soort content (in wezen lijsten) gekoppeld aan de locatie van de gebruiker.

Plaatsen en activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten en plaatsen te zien. De lijsten lijken allemaal te zijn samengesteld door Google Local Guides. Voorbeelden van lijsten zijn “Parks & Gardens in Paris”, “New York City Local Favorites” en “Best Dog Parks from Sacramento to San Francisco”. De lijsten veranderen per locatie en lijken niet algemeen te zijn. Echter, elke plaats heeft een “Trending Weekly”: …lijst.

Google maps update

Dit is interessant en nuttig voor de consument. Maar er is een duidelijke marketing invalshoek. Gebruikers kunnen updates (Google Posts) ontvangen van bedrijfslocaties op Google Maps. Verzameld op één plaats lijken deze in principe op Instagram-feeds.

Meer exposure voor Google Posts

Google schreef in zijn blogpost, “In het begin van het testen van de community feed zagen we dat berichten van handelaren twee keer meer worden gezien dan voordat de feed bestond. Dus nu kunnen meer mensen zien of een lokaal bedrijf een nieuwe dienst aanbiedt, een beperkte tijdsgebonden specialiteit heeft of een openluchtzetel heeft geopend”.

Individuele bedrijven kunnen niet op dezelfde manier “gevolgd” worden als de lijsten – Maar gebruikers kunnen individuele plaatsen opslaan en die berichten verschijnen onder het tabblad Google Maps update. Google zou het mechanisme waarschijnlijk consistent moeten maken, zodat er geen verwarring bij de consument ontstaat.

De update feed is niet aangepast aan uw huidige locatie. Het bestaat uit elk bedrijf dat wordt opgeslagen, ongeacht de locatie. Dus als u een aantal plaatsen hebt opgeslagen voor die vakantie een jaar geleden (toen dat nog mogelijk was), krijgt u doorlopende updates van die bedrijven, ook al bent u niet meer in Cincinnati, San Diego of Parijs.

Waarom zouden we ons zorgen maken.

Dit is een zeer interessante ontwikkeling voor Google Maps. Het is nog maar de vraag of Google de community feed en het groeiende aantal discovery tools in Maps actief promoot. En het is niet duidelijk hoeveel mensen de Explore of Updates tabs in de app gebruiken. Maar ook al is het een kleine fractie van de totale basis – meer dan 1 miljard actieve gebruikers per maand – het zijn nog steeds een heleboel mensen.

De community feed, met de inhoud en links van Google Posts, kan een effectief promotiemiddel worden voor lokale bedrijven en retailers, zelfs voor e-commerce. Natuurlijk moeten gebruikers zich aanmelden om zakelijke updates te ontvangen. Maar zodra ze dat doen, vermoed ik dat Google meer betrokkenheid en een lift ziet in de conversies (bijvoorbeeld online bestellen).

Geef een reactie