Google beveelt permanente URL’s aan voor Black Friday pagina’s

Google raadt aan om permanente URL’s te gebruiken voor Black Friday-pagina’s in plaats van nieuwe URL’s te creëren voor elke jaarlijkse verkoop.

Google deelde dit advies in een reeks best practices voor Black Friday- en Cyber Monday-pagina’s, samen met vijf extra aanbevelingen.

Hieronder vindt u meer informatie over de voordelen van het gebruik van terugkerende URL’s en een overzicht van de andere adviezen van Google voor het komende winkelevenement.

Terugkerende URL’s voor Black Friday pagina’s

Het vakantiewinkelseizoen begint elk jaar op de dag na Thanksgiving – ook wel Zwarte Vrijdag genoemd – met diepe kortingen van duizenden winkeliers.

Elk jaar brengt het nieuwe verkopen met zich mee, maar het mag geen nieuwe verkooppagina’s opleveren.

De kortstondige aard van de Black Friday verkoop kan sommige site-eigenaren doen geloven dat het opzetten van nieuwe pagina’s elk jaar, en later het verwijderen ervan, de beste manier van werken is.

Dat is echter niet ideaal voor Black Friday-pagina’s, of welke webpagina dan ook.

Dit is specifiek wat Google aanbeveelt:

“Use a recurring URL, not a new URL for each occurrence of the event. Give the landing page of recurring events a meaningful URL that reflects the event that is used each year (for example: use /sale/black-friday, not /sale/2020/black-friday).”

Waarom raadt Google terugkerende URL’s aan?

Omdat terugkerende URL’s sites in staat stellen om het eigen vermogen van links op te bouwen.

Link equity verwijst naar de SEO-waarde van een link, iets wat in de loop van de tijd is gewonnen.

URL’s bouwen link equity wanneer andere pagina’s naar hen linken.

Hoe langer een URL op het web bestaat, hoe meer link equity het potentieel heeft om te winnen.

En hoe meer link equity een pagina heeft, hoe groter het potentieel om te rangschikken in de zoekresultaten.

Een oudere URL met een matige hoeveelheid link equity heeft een veel grotere kans om te rangschikken over een nieuw gepubliceerde pagina zonder link equity.

Dus, in plaats van elk jaar nieuwe pagina’s te maken voor Black Friday, blijf dezelfde URL gebruiken als Google suggereert.

Aanvullende aanbevelingen voor Black Friday & Cyber Monday

Hier zijn de rest van Google’s best practices voor Black Friday en Cyber Monday.

Dit zijn aanbevelingen voor winkeliers om Google te helpen bij het markeren van en de oppervlakte van verkoopevenementen in de zoekresultaten.

  1. Publiceer vroeg: Maak de Black Friday verkooppagina ruim voor de verkoop, zodat Googlebot tijd heeft om het te ontdekken en te indexeren.
  2. Bouw interne links naar de landingspagina: Link naar de Zwarte Vrijdag-landingspagina van andere pagina’s op de website, met name de startpagina. Dit zal helpen om het belang ervan aan Google te communiceren en om bezoekers te helpen de pagina sneller te vinden.
  3. Voeg een relevant, kwalitatief hoogstaand beeld toe: Zorg voor een statisch beeld met een actuele weergave van uw verkoop. Google raadt aan om witruimte rond de randen van het beeld bij te werken en ervoor te zorgen dat het beeld visueel aantrekkelijk en van goede kwaliteit is.
  4. Laat de landingspagina hertekenen: Wanneer de landingspagina is bijgewerkt met nieuwe of extra inhoud, vraag dan aan Google om de pagina te hercrawlen, zodat uw inhoud sneller wordt bijgewerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *