Google Ads Report Editor krijgt een nieuwe look

Google Ads heeft een nieuwe look uitgerold voor Report Editor (te vinden onder Reports in de UI). Ik begon deze nieuwe layout te zien voor het opzetten van aangepaste rapporten in sommige accounts een paar weken geleden toen ik de veranderingen in de locatie rapportage aan het bekijken was.

Met deze update is Report Editor meer opgezet als Data Studio met het dimensie- en metriekspaneel aan de rechterkant. Er zijn ook meer visualisatiefuncties zoals voorwaardelijke opmaak en de mogelijkheid om gegevens te filteren en te sorteren met dropdowns naast elk veld. Er zijn nog steeds de set van voorgedefinieerde rapporten.

Waarom dit belangrijk is. Aangepaste rapporten in Report Editor geeft u een manier om de prestaties van de campagne op verschillende manieren te visualiseren zonder dat u de UI hoeft te verlaten. Het geeft u ook segmentaties zoals Locatietype die niet meer in de hoofdUI zitten. Het heeft wel beperkingen – er is bijvoorbeeld geen optie voor een staafdiagram met een secundaire as.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *