Google test nieuwe ‘call history’ functie voor Google My Business

Google test een nieuwe functie in Google My Business, genaamd “belgeschiedenis”. Het is ontworpen om bedrijven te helpen om gemiste oproepen van Google Search en Maps te zien en te beantwoorden. Het is opt-in en momenteel beschikbaar voor “een selecte groep bedrijven in de VS”.

Maakt gebruik van doorschakelen, volgt geen sms’jes.

In de FAQ’s van Google staat dat het doorschakelingsnummer wordt geactiveerd door de “call”-knop op het bedrijfsprofiel. De beller ziet een lokaal nummer met hetzelfde netnummer als het bedrijf. Google kan echter ook een regionaal nummer gebruiken of in zeldzame gevallen een gratis nummer.

Wanneer een profieleigenaar de GMB-app opent, zal er een tabblad met oproepen verschijnen. Hij of zij zal dan “een uitgebreide lijst van de tijd, datum en telefoonnummers die ze gebeld hebben” zien. Gemiste oproepen blijven 45 dagen op de GMB app staan. Het is net als de gemiste oproeplijst op je smartphone.

Als de oproep wordt beantwoord, zullen bedrijven een opgenomen bericht horen dat de oproep is geïnitieerd op Google. Dit is dus zowel nuttig als bedoeld om de waarde van Google in het hoofd van de bedrijfseigenaar of lokale marketeer te versterken.

Google legt ook uit dat de functie geen teksten zal bijhouden.

Waarom dit interesssant is!

Tijdens COVID-19 heeft de telefoon iets van een renaissance meegemaakt. De belvolumes zijn volgens de leveranciers van call analytics veel hoger, omdat de consument onder andere de productinventaris en de openingstijden wil bevestigen. Historisch gezien hebben kleine bedrijven het slecht gedaan met het beantwoorden van de telefoon en het reageren op gemiste oproepen. Dat kan aanzienlijk zijn veranderd, aangezien veel bedrijven het moeilijk hebben in deze uitdagende periode.

Hoewel het een bescheiden functie is, zou de belgeschiedenis kunnen helpen om de klantenservice van kleine bedrijven te verbeteren en de stijgende verkoopcijfers veilig te stellen. Er kunnen ook meer gesofisticeerde bedrijfsgebruiksgevallen zijn.

Geef een reactie