Meer Google Search bugs: Topverhalen indexeren addertje onder het gras, vertraging van het verslag…

Eind vrijdag bevestigde Google dat het een indexeringsprobleem had dat specifiek van invloed was op de inhoud die werd getoond in de sectie Top Stories in Google Search. Bovendien is het verslag van de Google Search Console-dekking niet bijgewerkt in ongeveer twee weken, wat ongebruikelijk vertraagd is.

Indexeringsprobleem.

Google zei dat er een indexeringskwestie was die ongeveer vier uur op vrijdagavond duurde. Het begon bij 6:00 p.m. op Vrijdag 11 September, 2020 en duurde tot ongeveer 10:00 p.m. die zelfde dag. Google bevestigde op de kwestie aanvankelijk op Tjilpen die dag bij 8:45 p.m.

“Wij hadden een het indexeren kwestie met nieuwe artikelen die in Hoogste Verhalen verschijnen die rond 3pm beginnen”, bovengenoemde Google. “Wij hebben nu dit bevestigd, hoewel de volledige restauratie waarschijnlijk enkele uren zal duren, misschien minder.”

Google bevestigde later dat het was opgelost en zei dat het probleem volledig was opgelost tegen 22:00 uur ’s avonds, die nacht.

Vertragingen in het verslag over de dekking.

Bovenop dat probleem heeft Google nog steeds een lopend probleem met het Google Search Console dekkingsrapport. Het dekkingsrapport is nu ongeveer twee weken vertraagd. Ik zie gegevens al op 31 augustus 2020, terwijl sommigen gegevens zien vanaf 1 september. Normaal gesproken ligt dit rapport ongeveer twee of drie dagen achter, niet 14 dagen.

Het dekkingsrapport toont de indexeringstoestand van alle URL’s die Google heeft bezocht, of heeft geprobeerd te bezoeken, in jouw eigendom. Dus als je probeert toegang te krijgen tot dit rapport om recente wijzigingen in jouw site te debuggen, heb je op dit moment pech.

Google schreef: “We hebben op dit moment meer vertraging dan normaal in het verslag over de dekking van de Search Console Index. Dit heeft alleen invloed op de rapportage, niet op het kruipen, indexeren of rangschikken van websites. We zullen hier een update geven zodra dit probleem is opgelost. Bedankt voor jouw geduld!”

Dit had het afgelopen weekend moeten worden opgelost, maar dat is niet gebeurd. Hopelijk haalt het de komende dagen zijn achterstand in.

Waarom kan het ons iets schelen.

Als je een daling van het verkeer op vrijdagavond voor een paar uur opmerkt, en jouw site staat vaak in de Top Stories sectie in Google Search – dit kan de reden zijn. Het had binnen vier uur opgelost moeten zijn, dus hopelijk waren eventuele verkeersproblemen niet al te lang geleden opgelost.

Wat betreft de kwestie van het dekkingsrapport, sta je er niet alleen voor. Google is zich bewust van het probleem en zal het hopelijk snel oplossen. Voor nu, wacht het gewoon af en controleer dagelijks terug om te zien of Google deze gegevens heeft bijgewerkt. Het feit dat het rapport wordt uitgesteld, heeft geen invloed op jouw klassement, kruipen of indexering.

Geef een reactie