Google wil advertenties verwerpen die winst opleveren of anderen de schuld geven van gevoelige gebeurtenissen.

Google heeft zijn beleid voor de inhoud van Google Ads sensitive events aangepast om advertenties te verbieden die mogelijk profiteren van een gevoelige gebeurtenis en advertenties die beweren dat slachtoffers van een gevoelige gebeurtenis verantwoordelijk zijn voor hun eigen tragedie. Dit beleid wordt van kracht op 1 oktober 2020.

Advertenties die mogelijk profiteren van een gevoelige gebeurtenis met een aanzienlijke sociale, culturele of politieke impact, zoals civiele noodsituaties, natuurrampen, noodsituaties op het gebied van de volksgezondheid, terrorisme en aanverwante activiteiten, conflicten en/of massale gewelddaden. Het voorbeeld dat Google gaf, omvat advertenties die lijken te profiteren van een tragische gebeurtenis zonder waarneembaar voordeel voor de gebruikers; prijsgravendheid of kunstmatig opgedreven prijzen die de toegang tot vitale voorzieningen verbieden/beperken; verkoop van producten of diensten die mogelijk onvoldoende zijn voor de vraag tijdens een gevoelige gebeurtenis; het gebruik van trefwoorden met betrekking tot een gevoelige gebeurtenis om te proberen extra verkeer aan te drijven.


Advertenties die slachtoffers van een gevoelige gebeurtenis claimen waren verantwoordelijk voor hun eigen tragedie of soortgelijke gevallen van slachtofferschuld; advertenties die slachtoffers van een gevoelige gebeurtenis claimen, verdienen geen remedie of steun. Het voorbeeld dat Google gaf, bevat advertenties waarin slachtoffers uit bepaalde landen worden geclaimd die verantwoordelijk zijn voor of het verdienen van een wereldwijde volksgezondheidscrisis.


Het nieuwe beleid zal vanaf 1 oktober 2020 van kracht zijn.

Geef een reactie