De nieuwe AdSense Reports-pagina van Google maakt het gemakkelijker om te schakelen en gegevens te visualiseren.

Google beperkt de rapportagegegevens tot de laatste drie jaar.

Google heeft een nieuwe AdSense-rapportagepagina gelanceerd, kondigde het bedrijf dinsdag aan. De nieuwe rapportpagina zal gefaseerd worden uitgerold en het kan tot twee weken duren voordat deze alle uitgevers bereikt.

Nieuwe gegevensbeperkingen.

Google heeft de rapportage van gegevens beperkt tot de laatste drie jaar voor alle AdSense-producten. Met uitzondering van de facturerings- en betalingsgegevens heeft het ook alle rapportagegegevens van AdMob en YouTube verwijderd. Deze beperking zal de rapporten accurater maken, zei Google.

Historische gegevens kunnen nog steeds worden gedownload van de oude rapportpagina of de nieuwe rapportpagina, waar ze toegankelijk zullen zijn tot het einde van 2020.

Oude Rapporten pagina zal tijdelijk beschikbaar blijven.

Uitgevers zullen automatisch worden gekozen voor de nieuwe Rapporten-pagina wanneer hun accounts worden bijgewerkt. De vorige iteratie van de Rapportpagina blijft echter toegankelijk tot eind september.

De toekomst van AdSense.

De AdSense API wordt in 2021 geüpgraded met meer parameters en signalen. In het komende jaar zal Google prioriteit geven aan de mogelijkheid voor uitgevers om meer inzicht te krijgen in de gegevens die ze al hebben door de rapportagegegevens te contextualiseren met suggesties.

Waarom wij ons zorgen maken.

De nieuwe Rapport-interface moet het voor uitgevers gemakkelijker maken om hun data te manipuleren en te visualiseren. Het voegt ook meer in-product hulp toe via hover-over informatie iconen. Deze verbeteringen kunnen uitgevers helpen trends te identificeren, belangrijke metrieken te vergelijken en meer te weten te komen over hoe hun account presteert.

Uitgevers die gegevens willen downloaden die meer dan drie jaar oud zijn, moeten dit doen voordat ze voorgoed weg zijn, wat eind 2020 zou zijn als je de nieuwe Rapportpagina gebruikt of eind september als je op de oudere versie zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *