Hoe Google de zoekresultaten verbetert

Google geeft een beginnersvriendelijke uitleg over hoe het de zoekresultaten verbetert in een nieuwe video die gepubliceerd wordt op het YouTube-kanaal van het bedrijf.

De video is duidelijk gericht op een publiek dat minder bekend is met Google Search dan de gemiddelde SEO- of website-eigenaar.

Google heeft de neiging om dit niveau van content te publiceren op ‘Google’ YouTube kanaal, terwijl meer geavanceerde content zich bevindt op het ‘Google Webmasters’ kanaal.

Hier is een opsomming van verschillende punten die in de video worden aangeraakt.

Videoverslag: Hoe Google Search de resultaten blijft verbeteren

In tegenstelling tot wat sommige mensen misschien denken, kan Google geen wijzigingen aanbrengen in individuele zoekresultatenpagina’s.

Het implementeert eerder systemen die de zoekresultaten als geheel verbeteren.

“Geen enkel systeem is perfect, en soms mist het onze het doel en laat het u inhoud zien die niet echt zo relevant is of niet uit de meest betrouwbare bronnen komt.

Je zou kunnen denken dat we gewoon de resultaten voor die specifieke zoekopdracht kunnen repareren, maar met miljarden zoekopdrachten per dag is er geen enkele manier waarop iemand handmatig kan beslissen welke stukken van de inhoud boven andere moeten worden gerangschikt.

Dit is wat we in plaats daarvan doen: het zoeken beter maken.

We doen dat door verbeteringen aan te brengen in onze systemen waarvan we denken dat ze niet alleen onbetrouwbare of irrelevante resultaten opleveren, maar ook een breed scala aan vergelijkbare zoekopdrachten”.

Duizenden verbeteringen per jaar

De video laat verder zien dat Google alleen al in 2019 ongeveer 3.620 verbeteringen heeft aangebracht in de zoekresultaten.

Dat is een gemiddelde van bijna 10 verbeteringen per dag.

“Deze veranderingen helpen ons bij het rangschikken van onze blauwe link webresultaten, en onze zoekfuncties zoals autoaanvullen, kennispanelen en featured snippets.”Dat is een gemiddelde van bijna 10 verbeteringen per dag.

Om zeker te zijn, niet al die 3.000+ verbeteringen zijn algoritme updates.

Verbeteringen kunnen ook betrekking hebben op het bewerken van informatie binnen de zoekfuncties.

Hoewel Google geen wijzigingen kan aanbrengen in individuele SERP’s, kan het wel wijzigingen aanbrengen in specifieke zoekfuncties.

Google kan deze zoekfuncties naar believen handmatig bewerken, wat meestal gebeurt als het door gebruikers wordt gewaarschuwd voor de fouten.

“Every now and then we do have to remove incorrect or policy violating information from search features ourselves.

Sometimes we’re alerted to issues based on feedback from our users. Then we look into what caused the issue, take what we’ve learned, and keep improving our systems with the goal of preventing this kind of thing from happening again.”

Google sluit de video af door te erkennen dat geen enkel systeem perfect is. Maar het bedrijf zet zich elke dag in om verbeteringen aan te brengen om mensen te helpen vinden wat ze zoeken.

Bekijk de volledige video hieronder:

Geef een reactie