Wanneer je begint met de marketing van jouw bedrijf, zie je misschien een heleboel termen die verwarrend zijn. Ze beginnen samen te lopen.

Twee veel voorkomende voorbeelden hiervan zijn SEO en SEM. Zijn ze hetzelfde? Is de ene belangrijker dan de andere? Wat is het verschil tussen SEO en SEM als je beide nodig hebt?

Blijf lezen en we lopen met je door SEO en SEM marketing, zodat je kunt beginnen met het plannen van de digitale marketingstructuur voor jouw bedrijf.

Wat is SEM?

SEM staat voor Search Engine Marketing. In zekere zin is SEO eigenlijk onder de paraplu van SEM, maar ze worden gebruikt als aparte entiteiten in de marketing wereld.

SEM maakt gebruik van betaalde strategieën om de website van uw bedrijf een boost te geven in de zoekmachines. Het maakt gebruik van PPC (of pay-per-click) marketing.

Hiervoor doe je trefwoordonderzoek om de beste trefwoorden te vinden die betrekking hebben op jouw bedrijf of onderneming. Als je deze heeft, richt je je op die zoekopdrachten die aan de top van de zoekmachine eindigen.

Wanneer je een product googleert, hebben de eerste paar opties vaak een kleine “ad”-notitie. Deze bedrijven maken gebruik van SEM om zichzelf een boost te geven.

Een groot voordeel van SEO dat het geweldig maakt voor nieuwere bedrijven is dat het een snelle pay-off heeft. Je geeft het geld uit om jezelf een boost te geven en je bent meteen beter zichtbaar.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Hoewel het een soort van zoekmachinemarketing is, wordt het beschouwd als een andere categorie.

Het meest opvallende verschil tussen SEO en SEM is dat SEO gratis is. Dat gezegd hebbende, kan het zijn dat je professionals (zoals deze Chandler SEO bedrijf) wilt inhuren als je net begonnen bent of je wilt een snelle en lange termijn groei ervaren.

SEO maakt gebruik van de website zelf om het bedrijf een boost te geven in de rangen van de zoekmachines.

On-page SEO omvat dingen zoals het op de juiste wijze taggen van jouw foto’s en video’s op de website, het schrijven en optimaliseren van blogberichten, en het maken van de pagina leesbaarder en gemakkelijker te navigeren.

Eenvoudig gezegd wil jij jouw pagina nuttig en leesbaar maken voor de lezers, zodat er na verloop van tijd meer verkeer naar jouw site wordt geleid. Hoe nuttiger de pagina, hoe beter de ranking.

Off-page SEO omvat zaken als het delen van socialmedia-inhoud, het bereiken van bloggers en reviewers (die terug kunnen linken naar uw site, het stimuleren van jouw bedrijf), en andere zaken die in wezen buiten uw macht liggen.

Dus wat is het verschil tussen SEO en SEM?

Wanneer je werkt aan een marketingstrategie, zijn de belangrijkste verschillen de prijs, de levensduur en de snelheid.

SEO biedt een lagere kostprijs (of geen kosten als je het zelf doet) om met marketing aan de slag te gaan. Het verkeer dat je krijgt, zal organisch zijn, wat nuttig is voor de conversie. SEM wordt betaald, maar het biedt bijna-instant-resultaten, terwijl SEO tijd nodig heeft om te ontwikkelen.

Voor de lange termijn, SEO komt op de top. De inspanningen die je maakt zijn bouwbaar en als je je weg naar boven werkt, heb je daar een stevige plaats. Maar er is misschien wel SEM nodig om die groei op gang te brengen.

SEO vs. SEM, Welke is beter?

In werkelijkheid zou een bedrijf zowel SEO als SEM moeten gebruiken voor een succesvolle marketingstrategie. Het verschil tussen SEO en SEM is hoe ze je helpen bij jouw groei.

De snelle groei van SEM kan helpen uw langzamere groei van SEO. SEO geeft je meer potentieel op lange termijn, maar het kost tijd om een succesvol plan te ontwikkelen.

Het gebruik van deze strategieën samen is de weg naar digitaal marketing succes.

#
Archief