Bing kondigde aan dat de uitrol van de nieuwe Bing Webmaster Tools (BWT) voltooid is. De nieuwe portal biedt nieuwe SEO tools, het is mobiel vriendelijk, snel en de goed ontworpen gebruikersinterface maakt het makkelijk om dingen gedaan te krijgen.

1: Nieuwe SEO Tools

Bing Webmaster Tools heeft drie nieuwe tools:

 • URL-inspectie
 • Site scannen
 • Robots.txt Tester

URL Inspectie (bèta)

Dit instrument identificeert schendingen van richtlijnen en indexeringskwesties.

Site scannen

Een technische SEO auditing tool die u waarschuwt voor veelvoorkomende problemen zoals ontbrekende Meta Description tags, 4XX fouten, lange titeltags, meerdere canonieke tags, ontbrekende alt-attributen en op pagina’s voorkomende problemen zoals het gebruik van meerdere H1-elementen.

De resultaten van de site-scan worden gegroepeerd in afnemende volgorde van belangrijkheid:

 • Fouten
 • Waarschuwingen
 • Mededelingen


Zo valt de waarschuwing over meerdere H1-elementen onder de categorie van de berichten, die de minst kritische categorie is.

Robots.txt tester

Dit is een handig Het stelt je in staat om misconfiguraties in de Robots.txt te identificeren.

2: SEO Analyseer andere sites

Bing’s SEO tools kunnen worden gebruikt om andere sites te analyseren, niet alleen uw eigen sites. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van wat Google Search Console biedt.

Backlinks

Met BWT kunt je een backlink zoeken en jouw site vergelijken met concurrenten, klanten en elke andere site die je wilt onderzoeken.

Toegewijde backlink onderzoekstools hebben echter niets te vrezen omdat de resultaten niet volledig zijn, maar de tool kun je laten zien dat je backlinks van andere tools hebt gemist.

De Backlink tool heeft drie opties:

 1. Alle links
  Gericht op uw site
 2. Soortgelijke sites
  Onderzoek andere sites
 3. Verwerping
  Voor zichzelf sprekende

3: Intuïtieve navigatie

Betere gebruikerservaring

Een groot probleem met veel search marketing gerelateerde dashboards is de navigatie.

Het is alsof sommige bedrijven de belangrijkste functies begraven achter lagen van dubbelzinnige navigatielinks.

Bing Blogs heeft het eenvoudig gemaakt om te klikken en dingen te doen.

Het linker navigatiepaneel is opgesplitst in vijf hoofdsecties, plus twee links onderaan (Gebruikersbeheer en een bèta-URL-inspectietool).

Dat geeft duidelijke toegang tot 14 tools.

Wat het extra handig maakt, is dat Bing de navigatie heeft gerangschikt volgens de meest populaire functies.

De eerste groep links zijn gelabeld, Search Performance

 • Site Kaarten
 • URL Indiening

De tweede groep krijgt het label SEO:

 • Backlinks
 • Trefwoord onderzoek
 • SEO-rapporten
 • Site scannen

Dan volgt de configuratie:

 • Crawl Control
 • Blok URL’s

Gevolgd door Tools & Enhancements:

 • Robots.txt Tester
 • Controleer Bingbot

En ten slotte, security & Privacy, met een enkele link, Copyright Removal Notices.

4: Betere gebruikersinterface

Bing heeft hun gereedschap gemakkelijk te navigeren gemaakt. Elke tool is gemakkelijk te vinden en is niet meer dan één tot twee klikken verwijderd.

Wat het meest gewaardeerd wordt is dat de navigatie duidelijk gelabeld is, zodat de gebruiker zich kan concentreren op het doen van dingen in plaats van naar het scherm te staren om te raden waar een bepaalde functie verborgen was.

Is Bing Webmaster Tools Font Big Enough?

Rondklikken is eenvoudig. Het enige probleem dat ik heb met de portal is dat de lettertypes zijn ingesteld op 14 pixels. Misschien ben ik het, maar ik heb de neiging om de voorkeur te geven aan lettertypen op 16 pixels.

5: Algemene indrukken

De aandacht voor de gebruikerservaring is fantastisch en de focus op SEO buiten de eigen site is een zeer gewaardeerde toegevoegde waarde.

De Bing Webmaster Tools portal kopieert geen Google Search Console (GSC). Hoewel er enige overlap is, voegt BWT veel functies toe die een SEO nodig heeft om hun werk te doen.

Bing Webmaster Tools helpt sites te onderhouden die worden gecontroleerd door de beheerder, maar gaat verder door het toevoegen van nuttige SEO-tools zoals de site scannen en backlink checker.

Omdat de gebruikersinterface het gemakkelijk maakt om te navigeren en het portaal te gebruiken, kan iedereen, ongeacht de SEO-ervaring, Bing Webmaster Tools gebruiken om hun SEO-prestaties te verbeteren. Bing’s SEO en site auditing tool biedt een gemakkelijk te navigeren gebruikersinterface die het uitvoeren van taken gemakkelijk maakt.

#
Archief