1: Heartbeat Control

De WordPress Heartbeat API verbruikt middelen door u in real time plugin-meldingen te sturen, wanneer andere gebruikers een bericht aan het bewerken zijn, enzovoorts. 99% van de mensen zou het moeten uitschakelen.

Met WP Rocket en Perfmatters kunt u het ook uitschakelen, of deze code toevoegen aan uw functies.php bestand.

add_action( ‘init’, ‘stop_heartbeat’, 1 );
functie stop_heartbeat() {
wp_deregister_script(‘hartslag’);
}

2: Perfmatters

Kinsta’s Perfmatters is de ultieme plugin voor het verwijderen van een opgeblazen gevoel.

Een paar opmerkelijke functies zijn het verminderen van het autosave-interval, het beperken van post revisies, het uitschakelen van de hartslag en pingbacks, het prefetching + preconnecting lettertypen en scripts van derden, en het optimaliseren van WooCommerce scripts, stijlen, en winkelwagenfragmenten. Het zorgt in principe voor de laatste 10% van de WordPress snelheidsoptimalisatie met functies die WP Rocket/SG Optimizer niet heeft.

Perfmatters bevat een scriptmanager voor het selectief uitschakelen van scripts/plugins op specifieke content (hetzelfde als Asset CleanUp). Sommige plugins worden op uw hele site geladen, zelfs als ze niet worden gebruikt. Door selectief plugins uit te schakelen, verkleint u de paginagrootte en zorgt u ervoor dat ze sneller laden. Er is ook een Regex-optie om beter te controleren waar plugins worden geladen.

Voorbeelden:

 • Schakel de schuifregelaarplugin uit op pagina’s die geen schuifregelaars gebruiken
 • Schakel de rich snippets plugin uit op pagina’s die geen rich snippets gebruiken
 • Schakel de plugin van het contactformulier uit op pagina’s die geen gebruik maken van contactformulieren
 • Schakel affiliate link management plugin uit op pagina’s die geen aff-links gebruiken
 • Schakel de plugin voor het delen van sociale media uit op alle pagina’s (aangezien dit meestal voor blogberichten is).

3: wpDiscuz

Omdat je met wpDiscuz een geweldige commentaarplugin op jouw blog krijg met vrijwel geen kosten voor jouw GTmetrix-rapport. Dit is meestal niet het geval met andere commentaarplugins. Ga naar jouw wpDiscuz-instellingen en gebruik de tweaks hieronder die de plugin sneller moeten laden.

4: TinyPNG

Comprimeert afbeeldingen om 100% te krijgen voor de “optimalisering van afbeeldingen” items in GTmetrix.

TinyPNG gebruikt slimme lossy compressietechnieken om de bestandsgrootte van uw PNG-bestanden te verkleinen. Door het selectief verminderen van het aantal kleuren in de afbeelding, zijn er minder bytes nodig om de gegevens op te slaan. Het effect is bijna onzichtbaar, maar het maakt een zeer groot verschil in bestandsgrootte!

5: WP Rocket

WP Rocket werd in de meeste Facebook-peilingen beoordeeld als de nummer 1 cache-plugin.

Dat komt omdat het wordt geleverd met meer functies dan elke andere cache-plugin. Dit betekent betere GTmetrix-resultaten en minder plugins nodig op uw site. Anders, met andere cache-plugins, zou je moeten onderzoeken welke functies het niet bevat, installeer dan deze extra plugins als het deze niet ondersteunt.

 • Database opschoning (ingebouwd in WP Rocket, of gebruik WP-Optimize)
 • Heartbeat control (ingebouwd in WP Rocket, of gebruik Heartbeat Control)
 • Lazy load afbeeldingen/video’s (ingebouwd in WP Rocket, of gebruik WP YouTube Lyte)
 • Host Google Analytics lokaal (ingebouwd in WP Rocket, of gebruik CAOS For Analytics)
 • Prefetch DNS Requests (ingebouwd in WP Rocket, of gebruik Pre* Party Resource Hints)
 • Host Google Fonts lokaal (ingebouwd in WP Rocket, of gebruik CAOS For Fonts, of SHGF)
 • Integratie met Cloudflare + andere CDN’s (ingebouwd in WP Rocket, of gebruik CDN Enabler)

6: WP Fastest Cache

WP Fastest Cache is meestal een van de beste gratis cache-plugins en is eenvoudig te configureren. Het ontbreekt echter aan een groot aantal functies en als je ze wilt, moet je upgraden naar de premium versie, in welk geval je beter af bent met WP Rocket.

7: SG Optimizer

SG Optimizer werkt alleen als je op SiteGround’s hosting zit.

Sinds SiteGround’s grote update van SG Optimizer is het nu vergelijkbaar met WP Rocket. Het maakt ook gebruik van server-side caching en binaries die sneller en efficiënter zijn dan de bestandsgebaseerde caching door andere cache-plugins (inclusief WP Rocket). Als je op SiteGround bent, zou ik het zeker gebruiken.

Functies van SG Optimizer

 • Caching (statisch, dynamisch, memcached)
 • Minimaliseer & combineer HTML, CSS, JS
 • Gzip-compressie
 • PHP-versieselectie
 • Google-lettertypen optimaliseren
 • Uitstellen van render-blokkering JS
 • Comprimeren van nieuwe + bestaande beelden
 • Lazyload afbeeldingen, video’s, iframes, Gravatars, thumbnails, widgets, mobile
 • Eigenschappen SG Optimizer Ontbreekt
 • Hartslagbeheersing
 • Schoonmaak van de database
 • Bloatverwijdering
 • CDN-URL
 • Prefetch + preconnect
 • Host Google Analytics lokaal

8: AMP For WP

Dit is een van de meest gewaardeerde AMP-plugins omdat het veel aanpassingsmogelijkheden heeft. Een van de frustrerende onderdelen van AMP is dat het een aantal van je ontwerpelementen stript, dus je wilt er zeker van zijn dat de mobiele pagina’s er nog steeds mooi uitzien.

Deze plugin heeft een groot aantal instellingen voor het aanpassen van mobiele pagina’s:

9: Better Search Replace

Als je in jouw GTmetrix-rapport minimale omleidingen ziet, betekent dit meestal dat je de WWW- of HTTPS-versie van jouw site hebt gewijzigd, maar dat jij jouw links niet hebt gewijzigd om de nieuwe versie weer te geven.

In plaats van al jouw links handmatig te repareren, gebruikt je de Better Search And Replace-plugin om ze in bulk bij te werken. Het kan ook nuttig zijn voor het repareren van gebroken links, of zelfs voor het in bulk updaten van links/afbeeldingen die op meerdere pagina’s/posten verschijnen. Better Search Replace kan een enorme tijdsbesparing opleveren.

10: Autoptimize

Optimaliseert HTML, CSS en JavaScript. Je hoeft niet te Autoptimize tenzij je gehost wordt op GoDaddy, WP Engine of een andere host die cache-plugins zwart maakt, aangezien WP Rocket en de meeste cache-plugins de code voor je optimaliseren. Maar terwijl GoDaddy en WP Engine’s ingebouwde cache prima zouden kunnen zijn, optimaliseert het geen HTML/CSS/JS. Dat is waar Autoptimize in het spel komt.

11: Pre* party recource hints

Ondersteunt browser-resourceshints die ervoor zorgen dat lettertypes en scripts sneller worden geladen.

WP Rocket ondersteunt al prefetch + preconnect, anders kan je Pre* Party Resource Hints gebruiken. Scripts van derden kunnen worden gevonden in de sectie “reduce DNS lookups” van uw GTmetrix-rapport of worden weergegeven als “reduce the impact of third party code” in PageSpeed Insights.

Dit kunnen Gravatars, Google Analytics, Maps, Tag Manager, AdSense, embedded video’s of een verzoek van een derde partij zijn die op jouw website worden gegenereerd. Je zult deze willen prefetchen. En als je Google Fonts of Font Awesome gebruikt, pak dan je lettertype-URL’s van het GTmetrix Waterfall-tabblad en voeg ze toe aan de preconnect-sectie.

12: WP User Avatar

De lege standaard Gravatar kan nog steeds fouten maken in GTmetrix.

Als je dat niet wilt, installeer dan de WP User Avatar plugin die de standaard Gravatar lokaal host. Upload uw eigen geoptimaliseerde Gravatar-afbeelding (idealiter een 50×50 pixel gecomprimeerde afbeelding).

13: Asset CleanUp

Hetzelfde als de Perfmatters scriptmanager (waarmee u selectief scripts/plugins kunt uitschakelen) alleen Asset CleanUp heeft geen opties voor het verwijderen van de bloat, maar het is gratis. Plugin Organizer en Plugin Load Filter zijn vergelijkbaar, maar AssetCleanUp heeft geweldige reviews en is wat de meeste mensen gebruiken.

14: Querty Monitor

Vind jouw langzame laadplugins, query’s, scripts en andere elementen die het langst duren om te laden. Zorg ervoor dat je het verwijdert als je klaar bent, want Query Monitor kan een hoge CPU op zich veroorzaken.

15: Flying Scripts

Deze plugin helpt je bij het optimaliseren van scripts van derden die worden gevonden in GTmetrix (vermindering van DNS-lookups) en PageSpeed Insights (minimaliseren van scripts van derden).

Het vertraagt het laden van JavaScript tot de time-outperiode die je in de plugin hebt ingesteld. Je kunt bijvoorbeeld het laden van jouw commentaarplugin en Gravatars 3 seconden uitstellen, wat de eerste laadtijden aanzienlijk kan versnellen. In feite is Flying Scripts de enige plugin waarmee je Gravatars kan laten zien zonder dat deze van invloed zijn op GTmetrix.

16: WP YouTube Lyte

Lazy laadt video’s door het invoegen van responsieve “Lite YouTube Embeds” die alleen de “vette” YouTube-speler oproept als er op de afspeelknop wordt geklikt. Video’s nemen veruit de langste tijd in beslag om te laden. Om je een idee te geven, mijn W3 Total Cache tutorial heeft maar 2 video’s, maar als ik ze lui laad, gaat de laadtijd van die post van 5s naar 1.5s. Het heeft dezelfde functie als lichte video-embedden.

17: WP Hosting performance Check

Toont de algemene prestaties van de hosting en of jouw technologie (PHP, MySQL, WordPress-versies) traag draait, in welk geval het moet worden bijgewerkt. Het toont ook jouw traagste pagina’s.

Cool Trick: een van de enige dingen waar PageSpeed Insights goed voor is, is het controleren op responstijden van de server. Google zegt dat het onder de 200 ms moet zijn. Zo niet, dan is jouw server (hosting) traag.

18: WP-Optimize

Een groot verschil tussen WP-Optimize en WP Rocket’s database cleanup functie, is dat je met WP-Optimize oude plugin tabellen kunt verwijderen.

Met beide plugins kun je prullenbak (prullenbak, spamberichten, post revisies, transiënten) verwijderen en je databasetabellen optimaliseren. Maar met WP-Optimize kunt jij jouw individuele databasetabellen bekijken en tabellen verwijderen die door oude (niet geïnstalleerde) plugins zijn achtergelaten. Als je niet van plan bent om deze plugins opnieuw te gebruiken, kan je hun tabellen verwijderen omdat ze vaak voorgeconfigureerde instellingen achterlaten.

19: CDN Enabler

CDN Enabler helpt je bij het opzetten van een CDN (content delivery network). Dit werkt niet met Cloudflare, waarbij de nameservers moeten worden gewijzigd, terwijl CDN Enabler specifiek voor StackPath, KeyCDN en andere CDN’s die een CDN-URL leveren, is bedoeld. Meld je eerst aan voor een CDN en voer vervolgens jouw CDN URL in de CDN Enabler plugin in.

20: GTMetrix For WordPress

De GTmetrix WordPress-plugin controleert jouw laadtijden en PageSpeed + YSlow-scores en stuurt je vervolgens een rapport rechtstreeks in jouw WordPress-dashboard of via geplande e-mailrapporten.

21: Display PHP Version

Geef PHP-versie gewoon weer welke PHP-versie je draait. Snellere PHP-versies = snellere laadtijden, dus zorg ervoor dat je inlogt op jouw hostingaccount en de nieuwste PHP-versie gebruikt.

22: Toolkit For Elementor

ToolKit doet een beetje van alles (minificatie, combinatie, lettertypeoptimalisatie, luie belasting, bloatverwijdering, gzip, browser caching, verloopt headers), maar het doet niet alles. Je kunt beter WP Rocket gebruiken in combinatie met Perfmatters.

23: Breeze By Cloudways

Breeze is alleen als je Cloudways hosting gebruikt.

Het heeft een lange weg te gaan als ze willen inhalen op SG Optimizer of WP Rocket, en ik zou persoonlijk gebruik maken van WP Rocket in plaats daarvan als het ontbreekt aan veel functies (waarschijnlijk waarom het niet de beste ratings). Hoewel ik Cloudways hosting sterk aanbeveel, kan ik Breeze nog niet aanbevelen.

24: OMFG|Host Google Fonts Locally

OMGF kan Google Font-gerelateerde fouten herstellen door al jouw Google Fonts te downloaden (met behulp van de Google Fonts Helper API) en er een stylesheet voor te genereren. Je zult de instellingen moeten configureren om lettertypes van je CDN te serveren en de mappen te selecteren om lettertypebestanden naar op te slaan. Terwijl sommige plugins zoals WP Rocket en SG Optimizer de fonts al optimaliseren, kan OMGF vaak betere resultaten opleveren, vooral wanneer ze worden bediend vanuit een CDN. De Self-Hosted Google Fonts plugin is vergelijkbaar.

Hoe het eruit ziet:

25: COAS| Host Google Analytics Locally

CAOS repareert de leverage browser caching item in GTmetrix door het lokaal hosten van Google Analytics. Installeer de plugin, voer jouw Tracking-ID in en CAOS voegt de Tracking Code toe aan de kop- of voettekst. Maar als je WP Rocket of Perfmatters gebruikt, hebben deze al deze functionaliteit.

#