Google herhaalt richtlijnen voor AI-gegenereerde content – schrijf content voor mensen

Beoordeel ook het “wie, hoe en waarom” van uw inhoud.

Met alle buzz rond generatieve AI in search herhaalde en verduidelijkte Google vandaag enkele van zijn adviezen over AI-gegenereerde content.

Kort gezegd maakt het Google niet uit wie – of wat – uw inhoud schrijft, zolang die inhoud is geschreven om mensen te helpen en niet om de zoekresultaten te manipuleren.

Google’s mening. Google schreef:

“Onze focus op de kwaliteit van inhoud, in plaats van hoe inhoud wordt geproduceerd, is een nuttige leidraad die ons al jaren helpt betrouwbare resultaten van hoge kwaliteit te leveren aan gebruikers.”

– Danny Sullivan en Chris Nelson van het Google Search Quality-team

Google legde verder uit dat je AI en automatisering kunt gebruiken om nuttige en bruikbare inhoud te maken:

“Automatisering wordt al lang gebruikt om nuttige inhoud te genereren, zoals sportuitslagen, weersvoorspellingen en transcripties.”

Google zei ook dat je AI kunt gebruiken om je te helpen betere content te schrijven:

“AI heeft het vermogen om nieuwe niveaus van expressie en creativiteit aan te drijven, en te dienen als een cruciaal hulpmiddel om mensen te helpen geweldige inhoud voor het web te maken.”

Concentreer u op “people-first” inhoud. Waar u zich op moet richten is niet hoe de inhoud is geproduceerd, maar of de inhoud is gemaakt om mensen te helpen en niet in de eerste plaats om te ranken in zoekmachines. Google gaf eerder zijn richtlijnen rond de update voor nuttige inhoud:

“Het systeem voor nuttige inhoud is vorig jaar ingevoerd om ervoor te zorgen dat zoekers inhoud krijgen die in de eerste plaats voor mensen is gemaakt, in plaats van voor zoekresultaten. … Zoals uitgelegd, hoe content ook wordt geproduceerd, wie succes wil hebben in Google Search moet originele, hoogwaardige, mensgerichte content produceren met de kwaliteiten E-E-A-T.”

Wie, hoe en waarom. Google heeft een nieuw gedeelte toegevoegd aan de people-first help documentation over “het evalueren van uw inhoud in termen van ‘Wie, Hoe en Waarom’ als een manier om op koers te blijven met wat onze systemen proberen te belonen.” Google legde vervolgens uit wat ze bedoelen met wie, hoe en waarom.

Voor alle duidelijkheid: het wie, hoe en waarom is geen vereiste, maar een leidraad van Google, net als E-E-A-T.

Hier is hoe Google het stelt (met een citaat uit de herzieningen van de pagina hieronder):

Wie de (inhoud heeft gemaakt). Iets wat mensen intuïtief helpt de E-E-A-T van inhoud te begrijpen, is wanneer duidelijk is wie de inhoud heeft gemaakt. Dat is de “Wie” waarmee rekening moet worden gehouden. Bij het maken van inhoud zijn er enkele vragen die je jezelf kunt stellen met betrekking tot het wie:

 • Is het voor uw bezoekers vanzelfsprekend wie de auteur is van uw inhoud?
 • Hebben pagina’s een bijschrift, waar men dat zou verwachten?
 • Leiden bijschriften naar meer informatie over de betrokken auteur(s), met achtergrondinformatie over hen en de gebieden waarover zij schrijven?

Als u duidelijk aangeeft wie de inhoud heeft gemaakt, bent u waarschijnlijk op één lijn met de concepten van E-E-A-T en op weg naar succes. Wij raden ten zeerste aan nauwkeurige informatie over het auteurschap, zoals bijschriften, toe te voegen aan inhoud waar lezers dat kunnen verwachten.

Hoe (de inhoud is gemaakt). Het is nuttig voor lezers om te weten hoe een stuk inhoud tot stand is gekomen: dit is het “Hoe” dat je in je inhoud moet opnemen.

Bij productrecensies bijvoorbeeld, kan het vertrouwen bij de lezers groeien als ze weten hoeveel producten werden getest, wat de testresultaten waren, en hoe de tests werden uitgevoerd, allemaal vergezeld van bewijsmateriaal van het werk dat daarbij kwam kijken, zoals foto’s. Het is advies waarover we meer vertellen op onze pagina Schrijf hoogwaardige productrecensies help.

Als automatisering wordt gebruikt om substantieel inhoud te genereren, zijn er enkele vragen die u zich moet stellen:

 • Is het gebruik van automatisering, inclusief AI-generatie, vanzelfsprekend voor bezoekers via toelichtingen of op andere manieren?
 • Geeft u achtergrondinformatie over hoe automatisering of AI-generatie is gebruikt om inhoud te creëren?
 • Legt u uit waarom automatisering of AI nuttig werd geacht om inhoud te produceren?

Over het algemeen zijn AI- of automatiseringsverklaringen nuttig voor inhoud waarvan iemand zou kunnen denken: “Hoe is dit gemaakt?”. Overweeg deze toe te voegen wanneer dat redelijkerwijs wordt verwacht. Zie voor meer informatie onze blogpost en FAQ: Google Search’s richtlijnen over AI-gegenereerde inhoud.

Waarom (is de inhoud gemaakt). “Waarom” is misschien wel de belangrijkste vraag om te beantwoorden over uw inhoud. Waarom wordt hij überhaupt gemaakt?

Het “waarom” zou moeten zijn dat je inhoud maakt in de eerste plaats om mensen te helpen, inhoud die nuttig is voor bezoekers als ze rechtstreeks naar je site komen. Als u dit doet, bent u in overeenstemming met E-E-A-T in het algemeen en met wat onze ranking systemen willen belonen. Als het “waarom” is dat u in de eerste plaats inhoud maakt om bezoek van zoekmachines aan te trekken, is dat niet in overeenstemming met wat onze systemen willen belonen. Als u gebruik maakt van automatisering, inclusief AI-generatie, om inhoud te produceren met als hoofddoel het manipuleren van zoekresultaten, dan is dat een schending van ons spambeleid

FAQ’s. Google heeft ook deze nieuwe lijst met FAQ’s gepubliceerd over AI-gegenereerde inhoud en zoeken:

 • Is AI-inhoud in strijd met de richtlijnen van Google Search? Gepast gebruik van AI of automatisering is niet in strijd met onze richtlijnen. Dit betekent dat het niet wordt gebruikt om inhoud te genereren in de eerste plaats om zoekresultaten te manipuleren, wat in strijd is met ons spambeleid.
 • Waarom verbiedt Google Search AI-inhoud niet? Automatisering wordt al lang gebruikt in publicaties om nuttige inhoud te maken. AI kan op spannende nieuwe manieren helpen bij en nuttige inhoud genereren.
 • Hoe gaat Google Search voorkomen dat AI-content van slechte kwaliteit de zoekresultaten overneemt?  Inhoud van slechte kwaliteit is geen nieuwe uitdaging voor Google Search. We pakken al jaren inhoud van slechte kwaliteit aan die zowel door mensen als door automatisering is gemaakt. We hebben bestaande systemen om de bruikbaarheid van inhoud te bepalen. Andere systemen werken om originele nieuwsberichten te verbeteren. Onze systemen worden regelmatig verbeterd.
 • Hoe gaat Google AI-inhoud aanpakken die mogelijk verkeerde informatie verspreidt of de consensus over belangrijke onderwerpen tegenspreekt? Deze problemen doen zich voor bij zowel door mensen als door AI gegenereerde inhoud. Hoe content ook wordt geproduceerd, onze systemen proberen informatie van hoge kwaliteit uit betrouwbare bronnen weer te geven, en geen informatie die in strijd is met de gevestigde consensus over belangrijke onderwerpen. Bij onderwerpen waar de kwaliteit van de informatie van cruciaal belang is – zoals gezondheid, maatschappelijke of financiële informatie – leggen onze systemen nog meer nadruk op signalen van betrouwbaarheid.
 • Hoe kan Search bepalen of AI wordt gebruikt om zoekresultaten te spammen? We hebben verschillende systemen, waaronder SpamBrain, die patronen en signalen analyseren om ons te helpen spam-inhoud te identificeren, hoe deze ook wordt geproduceerd.
 • Zal AI-inhoud hoog scoren in Search? Het gebruik van AI geeft inhoud geen speciale voordelen. Het is gewoon inhoud. Als het nuttig, nuttig en origineel is en voldoet aan aspecten van E-E-A-T, zou het het goed kunnen doen in Search. Zo niet, dan niet.
 • Moet ik AI gebruiken om inhoud te genereren? Als u AI ziet als een essentiële manier om u te helpen inhoud te produceren die nuttig en origineel is, kan het nuttig zijn om dit te overwegen. Als u AI ziet als een goedkope, gemakkelijke manier om zoekmachinemarkeringen te bespelen, dan niet.
 • Moet ik bijschriften van auteurs toevoegen aan al mijn inhoud? U zou moeten overwegen om nauwkeurige auteursverwijzingen toe te voegen wanneer lezers dat redelijkerwijs verwachten, zoals bij elke inhoud waarbij iemand zou kunnen denken: “Wie heeft dit geschreven?”.  Ter herinnering: uitgevers die in Google News verschijnen, moeten bijschriften en informatie over de auteur gebruiken. Ga voor meer informatie naar onze pagina met beleidsregels voor Google News.
 • – Moet ik AI- of automatiseringsvermeldingen toevoegen aan mijn inhoud? AI- of automatiseringsvermeldingen zijn nuttig voor inhoud waarbij iemand zou kunnen denken “Hoe is dit tot stand gekomen?”. Overweeg deze toe te voegen wanneer dat redelijkerwijs te verwachten is.
 • Kan ik AI vermelden als auteur van inhoud? AI een auteursvermelding geven is waarschijnlijk niet de beste manier om onze aanbeveling op te volgen om lezers duidelijk te maken wanneer AI deel uitmaakt van het proces voor het maken van inhoud.

Kan AI inhoud schrijven met ervaring? Ik heb dit aan Google gevraagd en Danny Sullivan zei dat niet alle inhoud ervaring, deskundigheid, autoriteit en vertrouwen moet uitstralen. In feite is het niet altijd mogelijk dat elk stuk inhoud aan alle eisen voldoet.

Google heeft herhaald en verduidelijkt dat vertrouwen het belangrijkste onderdeel is van E-E-A-T, zoals we hebben benadrukt in onze berichtgeving over de nieuwe richtlijnen voor kwaliteitsbeoordelaars. Google heeft dit deel van deze pagina bijgewerkt om dit deel toe te voegen, voor het geval u het hebt gemist in het herziene PDF-document.

Google voegde eraan toe:

 • “Van deze aspecten is vertrouwen het belangrijkst. De andere aspecten dragen bij aan vertrouwen, maar content hoeft niet noodzakelijkerwijs al deze aspecten aan te tonen. Sommige content kan bijvoorbeeld nuttig zijn op basis van de ervaring die het laat zien, terwijl andere content nuttig kan zijn vanwege de expertise die het deelt.”

Waarom we ons zorgen maken. Als uw doel bij het gebruik van AI is om creatieve manieren te vinden om meer context en informatie toe te voegen om uw lezers te helpen, dan is dat geweldig. Als u AI gebruikt om manieren te vinden om meer inhoud geïndexeerd te krijgen door Google, dan is dat niet geweldig.

Hoe weet Google het verschil? Nou, daar zijn ze achter gekomen met content farms, zoals ik hier heb beschreven.

Zoals Google al langer zegt dan de meeste SEO’s zich SEO noemen: schrijf inhoud voor de mensen en je zult beloond worden. Nu, hoe die inhoud is geschreven doet er niet echt toe.