Google: Aanvragen handmatige indexatie niet nodig

Aanvragen handmatige indexatie niet nodig

John Mueller (Webmaster Trends Analyst) van Google heeft aangegeven dat als je de inhoud en URL’s van je site handmatig naar Google moet sturen, je waarschijnlijk je website moet verbeteren. Hij zei op Twitter dat je bijna nooit de functie voor het indienen van URL’s in Search Console hoeft te gebruiken en als je dat wel doet, moet je site waarschijnlijk worden verbeterd.

John zei: “Alleen de eigenaar kan een URL indienen om te indexeren. Voor wat het waard is, je hebt bijna * nooit * de tool voor het indienen van URL’s nodig. Als je merkt dat je het vaker dan een handvol keren gebruikt, zou ik eraan werken om de website in het algemeen te verbeteren. “

Waarschijnlijk doelt John erop dat het belangrijk is dat Google zelf nieuwe pagina’s op de website kan ontdekken. Hiervoor is het belangrijk dat de website beschikt over XML Sitemaps, die zijn opgegeven binnen de Google Search Console.