Nieuwe functie’s in Bing’s Webmastertools

Bing Webmaster Tools

In februari kondigde Bing de nieuwe versie van Bing Webmaster Tools aan. In februari tijdens de SMX London kondigde Fabrice Canel van Microsoft drie nieuwe functies aan die naar de tool zijn gemigreerd. De drie functies die van de oude naar de nieuwe versie van Bing Webmaster Tools zijn gemigreerd, zijn onder meer het indienen van URL’s, het blokkeren van URL’s en crawlcontrole.

Bovendien zei Fabrice dat alle migratie van de oude naar de nieuwe Bing Webmaster Tools in juli 2020 voltooid zou moeten zijn. We zijn erg benieuwd of dat gaat lukken, want de oude Google Search Console is nog steeds niet volledig gemigreerd en dat proces begon een paar jaar geleden.

3 Nieuwe functies

Dit zijn de nieuwe functies die zijn gemigreerd naar de nieuwe versie van Bing Webmaster Tools:

1) URL-verzending – De meest populaire tool in Bing Webmaster, URL indienen, is nu bijgewerkt. Met deze tool kunnen gebruikers URL’s naar Bing sturen voor realtime indexering.

Een voobeeld van de nieuwe URL verzending Tool bij de Bing Webmastertools

2) URL blokkeren – Deze tool kan worden gebruikt om tijdelijk te voorkomen dat een URL in de zoekresultaten wordt weergegeven. Deze functie kan ook worden gebruikt om de cache van Bing voor een URL te wissen voor het geval je de pagina hebt bijgewerkt.

3)     Crawlcontrole – Deze tool kan worden gebruikt om de crawlsnelheid van uw site door Bingbot te regelen. Hiermee kunt u de crawlsnelheid per uur instellen met behulp van een sjabloon of via een aangepaste configuratie op basis van het verkeerspatroon van uw site.

Tot slot heeft Bing ook aangekondigd dat Bing Webmaster API’s nu ook toegankelijk zijn via OAuth2.0 om gedelegeerde toegang mogelijk te maken tot de gegevens van de geregistreerde site-eigenaar. De OAuth-optie is aanwezig in de nieuwe portal in het gedeelte “API-toegang” onder Instellingen in de koptekstbalk. De bestaande gebruikers van Bing Webmaster-API’s hoeven niets te wijzigen, aangezien validatie via API-sleutels ook operationeel is!